Олександр Черевко: «Черкаський книжковий фестиваль презентує Черкаси як інтелектуальний центр»

Перший Черкаський книжковий фестиваль

Перший Черкаський книжковий фестиваль презентує нашу область як інтелектуальний регіон, а Черкаси — як своєрідний інтелектуальний центр. У цьому переконаний ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко. І йому приємно, що ініціювали та організували цей фестиваль викладачі та студенти очолюваного ним навчального закладу.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на прес-службу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Фестиваль став справжньою подією для Черкас. Досі в місті не було водночас стільки знаменитостей — письменників, акторів, кіносценаристів, краєзнавців, коучерів, істориків, політологів, громадських діячів, книговидавців. Зокрема, до Черкас завітали брати Капранови, Василь Шкляр, Міла Іванцова, Дара Корній, Ольга Хілобок, Мирослав Дочинець та багато інших. Видавництва-учасники — «Клуб сімейного дозвілля», «Видавництво Старого Лева», «Апріорі», «Час Майстрів», «Мандрівець», «Зелений пес», «Теза», «Люта справа», а також журнал «Куншт» та Український інститут національної пам’яті. Презентації книг, декламація віршів, продаж різноманітної літератури, а ще — майстер-класи, тренінги, освітні лекції, розіграші та арт-зони — такою є насичена програма фестивалю, що триває упродовж 7-9 квітня.

Інтелектуальне дійство не обмежилося рамками Черкаської обласної філармонії. Зустрічі відбувалися і в міських бібліотеках, і навіть у районах Черкащини.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького також  приймав гостей — мандрівця, підприємця і блогера Ореста Зуба, письменника і видавця Мирослава Дочинця, доктора філологічних наук, професора Раїсу Мовчан, літературного критика, літературознавця Володимира Панченка, голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича.

Фестиваль ініційовано МГО «Книжковий маестро», створеною викладачами та студентами кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Черкаського національного, зокрема і натхненницею та організаторкою книжкового фестивалю Людмилою Фіть. Університет активно підтримав колег. Студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій створили декорації для фестивалю та на волонтерських засадах працюють під час його проведення.

Подія не залишила байдужою університетську громаду. Відвідують фестиваль із друзями, родинами, з дітьми й онуками.

Побував тут і ректор університету Олександр Черевко.

Ділячись враженнями, він зазначив:

— Книжковий фестиваль у Черкасах проходить уперше і має успіх. Багато відвідувачів, багато відомих людей, багато найрізноманітнішої літератури. Широко представлені черкаські видавництва, діячі літератури, серед яких чимало викладачів або випускників Черкаського національного.

Хочу подякувати викладачу кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Людмилі Фіть, МГО «Книжковий маестро» і звісно, нашому університету, міському голові, який допоміг втілити в життя ініціативу.

Дякую гостям, які завітали до нашого навчального закладу. Приємно, що Черкас з’їхалися відомі видавці. Достойно презентували себе й черкаські видавництва. Гадаю, що книжковий фестиваль пройшов вдало. Такі заходи треба проводити регулярно.

Ректор зізнався, що придбав чимало цікавої літератури. Не залишаться без подарунка і його маленькі онучки — адже на книжкових полицях українських видавництв багато дитячої літератури. Сам Олександр Черевко не уявляє сучасного життя без книг, попри розвиток інформаційних технологій.

— Книга — це таїнство. І хоч важко сказати, в якому вигляді вона буде затребувана в майбутньому, книга буде завжди, — переконаний Олександр Володимирович.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ