Соколівочка вразить будь-кого картинами із солоного тіста

Соколівочка вразить будь-кого картинами із солоного тіста

Кожного дня ми бачимо багато неймовірно красивих речей, але навіть не задумуємося, скільки зусиль вкладено в ту чи іншу роботу. Час на місці не стоїть і молодь дедалі частіше вигадує різноманітні ручні заняття, котрі переростають у справу життя.

Особливо популярним стало ліплення картин з солоного тіста. В той час як інші митці тільки починають напрацьовувати майстерність оздоблення та ліплення, у селі Соколівочці вже відшліфовано все до дрібниць.

Ще 2010 року у місцевому клубі запрацював дитячий гурток «Веселкова майстерня», його ініціатором стала бібліотекар Катерина Мороз. Спочатку гурток відвідували вісім діток, а пізніше охочих вдвічі збільшилося. Кожний приносив неординарні матеріали для оздоблення. Зважаючи на це, ставало зрозумілим – такий гурток має право на існування, більше того – розширювати свої потужності.

– Користуючись інтернет-джерелами у свій вільний час, я намагалася вдосконалити роботу із солоним тістом. Адже не все одразу вдавалося. Спершу тісто лопало, та ми далі експериментували. Шукали різноманітні варіанти для покращення якості і збереження картини. Влітку нас почали відвідували приїжджі і діти. Були й курйози – діти часто ласували основним інгредієнтом, а тоді бігали в пошуках води, – сміється Катерина Олександрівна.

Ідеї для ліплення з’являлися не очікувано, а кожний такий вибух фантазій перетворювався в шедевр. Дуже скоро гурток вийшов на новий рівень.

– Нас часто почали запрошувати на різні виставки. Так ми показали свої роботи в Тальному, Черкасах, Кривих Колінах. Шанувальники мистецтва не раз хотіли купити картини і дуже засмучувалися, коли дізнавалися, що вони не продаються.

Були й такі, які думали, що то роботи з глини. Коли ми казали їм, що то солоне тісто вони неабияк дивувалися і ще довго допитливо розглядали картини, - ділиться директор сільського будинку культури Олена Орел.

Перед тим, як їхати на виставку, творці прекрасного чимало часу приділяли оздобленню картин. Для того щоб, все виглядало достойним, потрібні були підходящі рамки та інші матеріли.

В організаторів великі плани на майбутнє, адже популярність створених картин зашкалює. Але для того. щоб влаштовувати виставки, потрібні кошти для обробки картини. Майстри сподіваються на допомогу міської ради. До того ж, при такій кількості дітей потрібне і відповідне місце для занять. Якщо влітку гурток майструє як в приміщенні, так і на свіжому повітрі, то взимку ситуація складніша, єдина кімната, котра опалюється, не може помістити всіх бажаючих.

Всі картини з солоного тіста представлені у сільському клубі. Найбільш популярні – «Фруктовий кошик із дарами», «Квіткова композиція: маки, мальви, чарівні голуби», «Українська родина», «Українські артисти», «Два куми йшли у баньку», «Кум та кума», «Дід та баба».

Кожний бажаючий може прийти до соколівоцьких майстрів і на власні очі переконатися, що фантазія та любов до справи. яку робиш, творить дива.

Ірина Ротаєнко, Вісті Черкащини

Новини Черкас

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ