Тальнівські та уманські енергетики сьогодні перекривали трасу

Сьогодні працівники «Черкасиобленерго» під Уманню перекрили трасу Київ-Одеса. Туди з’їхався весь південно-західний кущ області. Ті, хто ближче до обласного центру, поїхали в Черкаси. Люди вимагають виплатити їм зарплату за 4 місяці.

Умань вирує

«Наші діти голодні, поверніть зароблені гроші..» Працівники «Черкасиобленерго» під Уманню перекрили трасу Київ-Одеса. Люди вимагають виплатити їм зарплату за 4 місяці.

«Наші діти голодні, поверніть зароблені гроші..» Працівники «Черкасиобленерго» під Уманню перекрили трасу Київ-Одеса. Люди вимагають виплатити їм зарплату за 4 місяці.

- Працівники  енергомереж Черкащини доведені до відчаю, нас 4 місяці годують обіцянками, що виплатять зарплату, а в цей час наші діти сидять голодними, – обурюється Генадій Ракун, голова цехового комітету уманських енергомереж, пише Вечірня Умань.

Як повідомили працівники підприємства, зарплату їм не виплачують  через те, що національна комісія з врегулювання енергомереж заблокувала рахунки, в зв’язку з заборгованістю підприємства.

- Колишня керуюча «Черкасиобленерго» Світлана Кузьмінська через махінації вивела гроші  в офшори, проти неї відкрита кримінальна справа, яку сьогодні розглядатимуть в Печерському суді. Ми вимагаємо, щоб дану особу не поновлювали на посаді, і всі  чесно зароблені нами кошти були повернуті, - коментує Олена Світлична, працівниця підприємства.

Поки працівники підприємства протестують, на трасі Київ-Одеса утворився затор у кілька кілометрів. Деякі водії лояльно ставляться до протестувальників, інші - наперекір усім намагаються проїхати.

 - Поки вони страйкують, люди не можуть дістатися на роботу чи по інших важливих справах.  Особи, які мають понести відповідальність за невиплату зарплат, зараз сидять в своїх кабінетах, а ми стоїмо в заторі.» - обурюється водій білого автомобіля  «Volkswagen».

Подібні акції протесту проходять біля Благодатного та в Києві, під Печерським судом, де сьогодні о 14.00 розглядатиметься кримінальна справа колишньої очільниці  «Черкасиобленерго» - Світлани Кузьмінської.

- Сподіваємось, що суд врахує  думку людей, які вже 4 місяці сидять без зарплати, і не поновить на посаді колишню керівницю, -  розповідає Тетяна Бевзенко, працівниця підприємства, - якщо ж нас вищі органи не почують, ми знову  вийдемо  на мітинг.

У Тальному теж неспокійно

Працівники Тальнівського РЕМу понад три місяці не отримують зарплату. «Черкасиобленерго» заборгувало їм 1 мільйон 950 тисяч гривень. Це без авансу за квітень.

-У січні люди писали заяви і отримали до 50% зарплати. Після того грошей не бачили, розповідає директор РЕМу Володимир Остапенко, інформують Вісті Черкащини.

– Сьогодні (25 квітня – ред.) на 12 годину наша делегація їде в Умань перекривати автошлях Умань-Черкаси. Туди з’їжджається весь південно-західний кущ області. Ті ремівці, хто ближче до обласного центру, поїдуть в Черкаси. Знаю, що більшість тальнівських енергетиків, які не їдуть на Умань, теж збираються перекривати автошлях в районі залізничного мосту на об’їзній. Я їм не можу заборонити, бо невиплата заробітної плати – кримінальний злочин.

Мета акції – привернути увагу влади до тяжкого матеріального становища, яке склалося через невиплату заробітної плати.

Кажуть, проблема виникла через те, що найбільший в області споживач електроенергії ПАТ «Азот» не розраховується за використану електрику. Тому за рахунок районів гасять їхню заборгованість.

До слова, завдання із збору коштів за електроенергію Тальнівський район виконує практично повністю. Попри це, Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) 21 квітня проявила байдужість до проблеми енергетиків Черкащини і не сприяла виділенню коштів на покриття заборгованості із виплати заробітної плати.

Ближче до дванадцятої працівники Тальнівського РЕМу пройшли через все Тальне та, як і обіцяли, перекрили рух біля залізничного мосту на автошляху Умань-Черкаси.

Разом із місцевими ветеранами АТО та представниками ВО «Свобода» енергетики ходили пішохідним переходом, тримаючи у руках саморобні плакати з вимогами до влади повернути зарплату за січень-квітень 2017 року.

Разом із місцевими ветеранами АТО та представниками ВО «Свобода» енергетики ходили пішохідним переходом, тримаючи у руках саморобні плакати з вимогами до влади повернути зарплату за січень-квітень 2017 року.

Місцева влада не може вирішити цю болючу проблему. Кажуть ні РЕМ, ні «Черкасиобленерго» не фінансується із місцевого бюджету.

Не офіційно радять їхати в Черкаси і там вимагати зароблене. Якщо не подіє, подавати позови до суду.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ