У Черкаському ВПУ пройшли перенавчання понад 100 безробітних

У Черкаському ВПУ пройшли перенавчання понад 100 безробітних

Протягом трьох останніх років у вищому професійному училищі пройшли перенавчання понад 100 безробітних. Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості.

Черкаська обласна служба зайнятості вже багато років тісно співпрацює з навчальними закладами регіону, які мають повноцінну освітню та виробничу базу. Серед таких закладів є ДНЗ «Черкаське вище професійне училище», яке створене у 1977 році і виховало за цей час не одне покоління робітників. Училище готує фахівців переважно для харчової промисловості та сфери обслуговування: пекарів, кухарів, офіціантів, кондитерів, продавців продовольчих та непродовольчих товарів, апаратників стерилізації консервів, тісторобів, машиністів тісторобних машин, операторів лінії у виробництві харчової продукції, жилувальників м’яса та субпродуктів, слюсарів-ремонтників, верстатників широкого профілю та майстрів ресторанного обслуговування.

За направленням центрів зайнятості області протягом трьох останніх років в учбовому закладі пройшли перенавчання понад 100 безробітних. Високий рівень організації професійного навчання сприяє тому, що його випускники користуються попитом на регіональному ринку праці. Так 90% випускників залишаються працювати на підприємствах міста та області, де забезпечуються робочими місцями згідно отриманої професії. Близько 10% випускників продовжують навчання у вищих навчальних закладах.

Наприклад, безробітна Любов Савенко, яка перебуває на обліку в Золотоніському міськрайонному центрі зайнятості, на сьогодні, за направленням центру перенавчається під замовлення роботодавця в училищі та здобуває спеціальність «кухар». За її словами «Працюючи підсобним робітником на підприємстві, а згодом – на посаді оператора лінії у виробництві харчової продукції, я не самореалізувалася професійно як особистість. Це не дало мені змоги розвиватися. Тому, отримавши пропозицію від фахівців центру зайнятості перекваліфікуватися за новим фахом – не роздумуючи погодилася. Я дуже задоволена тим, що здійснилася моя мрія дитинства. Я завжди прагнула опанувати фах «кухара» і навчитися тонкощам кулінарного мистецтва і в цьому мені допомагають вчителі училища. Тому, вже сьогодні впевнена, що незабаром зможу реалізувати свій професійний потенціал на роботі», - розповіла жінка.

У свою чергу, учень Володимир Бурдінський, який навчається за спеціальністю «оператор консервного виробництва», у своєму коментарі відзначив, що вподобаний фах він здобуває свідомо, а складнощі, які виникають під час учбового процесу, компенсує за рахунок виробничої практики, яка проходить дуже змістовно і цікаво. Хлопець вважає, що «Саме від якості виконання практичних завдань залежить професійне становлення кожного, як майбутнього спеціаліста у відповідній сфері. Тому намагаюсь, постійно пізнавати щось нове, цікавитися різними дрібницями консервування, щоб відчувати себе впевнено на практичних заняттях, а у разі потреби, і допомогти друзям-одногрупникам».

Довідково: У 2016 році від роботодавців Черкащини до обласної служби зайнятості надійшло 788 заявлених вакансій кухара, кухара дитячого харчування та шеф-кухара, з них укомплектовано 693 вакансії. Тобто, на 88 % обласна служба зайнятості забезпечила кваліфікованими кадрами підприємства та заклади харчування області. Пройшли професійне навчання за відповідною професією 228 осіб, з них підвищили кваліфікацію шляхом стажування на робочих місцях 178 безробітних, 50 осіб пройшли підготовку та перепідготовку на замовлення роботодавця на базі державних навчальних закладів «Черкаське вище професійне училище», «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» та ТОВ «Навчальний центр «Інформаційне забезпечення бізнесу».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ