У Ватутіному обговорили проблему безпритульних тварин у місті

У Ватутіному займуться безпритульними тваринамиСьогодні перший заступник ватутінського міського голови Юрій Кубявка зустрівся з активними та небайдужими мешканцями міста, яких хвилює проблема безпритульних тварин.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Юрій Кубявка розповів, що рішенням Ватутінської міської ради від 04.07.2013 №39-14/VI було затверджено «Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в  місті Ватутіне на 2013 – 2017 роки». На виконання завдань і заходів вищевказаної програми необхідно більше 750 тис. грн. Відповідно до українського законодавства для утримання безпритульних тварин повинні створюються  притулки , але за відсутності коштів створити спеціалізований заклад для утримання безпритульних тварин в місті немає можливості.

На даний час розроблена нова Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, яка запрацює та забезпечить ефективне використання бюджетних коштів, зменшить кількість безпритульних тварин на вулицях міста та забезпечить спокій у суспільстві, підвищить рівень безпеки та комфорту для мешканців у тому разі, якщо всі жителі міста віднесуться до даної проблеми з усією відповідальністю.

Відповідно до цієї Програми буде здійснюватися стерилізація безпритульних тварин, кошти на яку будуть виділені з міського бюджету. Заступник міського голови розповів присутнім, що в рамках Програми буде укладено договір з лікарем-ветеринаром Наталією Притулою, яка має відповідне обладнання, інструменти та медичні препарати для проведення операції зі стерилізації та буде розроблено графік прийому. Після її проведення тварина протягом 3-4 годин перебуватиме під наглядом лікаря, потім може бути повернута на місце свого перебування з прикріаленням бірки з зазначенням відомостей про проведену процедуру. Після цього складатиметься Акт виконаних робіт.

До лабораторії тварину може доправити будь-яка людина, за наявності документу, який підтверджує особу. Існує проблема, яка потребує вирішення – це доправлення тварини до лабораторії, так як для цього потрібний відповідно облаштований транспорт. З даного приводу було зазначено, що доправити можливо поки тих тварин, які підкормлюються мешканцями та добре їх знають. 

Після того, як Програма буде прийнята депутатами міської ради, то відповідна інформація буде розміщена на офіційному сайті міської ради, в газеті «Місто робітниче».

Юрій Богданович також повідомив, що радою ветеранів відкрито рахунок в банку «Січ» на який можна перераховувати кошти для утримання безпритульних тварин.

На звершення зустрічі Юрій Богданович висловив сподівання, що коли запрацює Програма, то зменшиться кількість безпритульних тварин, зменшиться їх агресивність і люди побачать ефективність проведеної роботи.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ