Яка вартість оренди квартири в Черкасах у травні?

оренда житлаВ травні 2017-го ціни на оренду квартир в Черкасах не змінилися, у порівнянні з квітнем 2017 року. Як повідомила порталу Domik.ua агент з оренди нерухомості Ярослава Вітвіцька, орендарської попит на ринку нерухомості міста залишається активним.

За словами фахівця, орендарі вважають за краще знімати одно- і двокімнатні квартири в будинках старого житлового фонду. Трикімнатних житлом клієнти практично не цікавляться.

Ціновий діапазон, в якому квартиронаймачі вибирають квартири, варіює від 2 000 до 4 000 грн.

За даними агентств нерухомості Черкас, більшість орендарів хочуть жити в будинку, розташованому поруч з транспортною розв’язкою і об’єктами соціальної інфраструктури. Також важливою умовою клієнтів вважається наявність в квартирі повних комплектів меблів і побутової техніки.

У свою чергу власники висувають ряд зустрічних вимог до квартиронаймачам. Багато господарів не бажають здавати житло власникам домашніх вихованців і сім’ям з дітьми дошкільного віку, побоюючись за збереження свого майна. Брокер розповідає, що ідеальними квартиронаймачами орендодавці вважають молоду сімейну пару зі стабільним доходом.

За словами ріелторів Черкас, орендарі вибирають квартири в будинках, які розташовані в центральній частині міста – Митниця і Сєдова. Житло в мікрорайоні Хімселище не користується популярністю серед орендарів через незручну транспортну розв’язку.

Ціни на оренду квартир в будинках старого житлового фонду

В травні 2017 року абоненти вважають за краще знімати житло в будинках старого житлового фонду в зв’язку з вигідною ціною на оренду.

Кращими для орендарів можна назвати квартири, розташовані на середніх поверхах будинку. «Клієнти не хочуть знімати житло на перших і останніх поверхах. Квартири, розташовані на середніх поверхах, вважаються найбільш затребуваними серед орендарів», – розповіла засновник АН« Viola» Віолетта Мала.

За даними агентств нерухомості, інтерес квартиронаймачів спрямований на житло в цегляних будинках. Інше житло панельного типу менш привабливі через погану звукоізоляцію.

Клієнти, які хочуть купити квартиру в Черкасах на вторинному ринку, уважно вивчають список забудовників в Черкасах.

Для порівняння, зняти квартиру у Вінниці можна за 2 500 грн на околиці міста. Така ціна актуальна для однокімнатних житлових об’єктів в будинках старого житлового фонду.

Ціни на оренду квартир в новобудовах

Квартири в новобудовах не користуються великим попитом серед орендарів, в зв’язку з високою вартістю оренди. Клієнти, які віддають перевагу знімати квартири в нових житлових комплексах, аргументують свій вибір наявністю їх розвиненою внутрішньої інфраструктури.

За словами Віолетти Малої, орендарі не шукають житлові об’єкти з оформленою субсидією. У рідкісних випадках клієнти можуть просити власників житла оформити державну компенсацію спеціально.

Брокери розповідають, що найбільша кількість новобудов забудовники Черкас зводять в центральних районах міста і наближених до них. На околиці нові об’єкти практично відсутні, тому говорити про аналіз цін на оренду квартир в цій частині міста не доводиться.

Вартість оренди житлових об’єктів може змінюватися. Це залежить від площі і планування, а також наявності ремонту в квартирі. На вартість оренди впливає загальний стан прибудинкової території та віддаленість об’єктів соціальної інфраструктури від будинку.

Хто оплачує комунальні послуги

За словами Віолетти Малої, за спожиті житлово-комунальні послуги в 100% випадків платить орендар. Винятки можливі в разі особистої домовленості між орендодавцем і орендарем.

Хто виплачує комісію ріелтору

Ярослава Вітвіцька пояснює, що середній розмір гонорару ріелтору в Черкасах складає 50% від місячної плати за оренду житла. Таку суму брокеру в 100% випадків оплачує орендар.

Договір на оренду житла між власником і квартиронаймачем в більшості випадків полягає на рік.

Щоб дізнатися про те, які проблеми існують на ринку послуг брокерів в Україні, перейдіть за посиланням.

Прогноз ринку

На думку брокерів, попит на оренду житла в Черкасах в середньостроковій перспективі може знизитися. Така тенденція прогнозується на червень 2017 року. Зростання орендарської інтересу на ринку житлової нерухомості міста брокери очікують не раніше вересня-жовтня 2017 року. Така ситуація може спричинити за собою і підвищення вартості оренди житла, як мінімум, на 10%.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ