У Золотоноші розгортається скандал щодо полігону ТПВ

бак для сміття

Черговий скандал розгортається на теренах Золотоноші. Цього разу черга дійшла до полігону твердих побутових відходів, що дислокується на околицях міста. Складові відомі давно – скарги, численні перевірки, активісти, представники зацікавлених ЗМІ.

Про це із посиланням на Золотоношу повідомляють Новини Черкас.

Питання довкола місцевого сміттєзвалища розгорнулося ще місяць тому, коли люди, які називаються себе громадськими активістами, заявили, що зупинили вантажівку, котра на їх думку нелегально перевозила до полігону відходи з Переяслав-Хмельницького. Всі крапки над «і» розставив під час попередньої сесії міської ради керівник «Міського Водоканалу» Сергій Кузнєцов. За словами комунальника, відповідний договір був укладений ще торік і, дійсно, час від часу Золотоноша приймає сміття звідти. Це, мовляв, нормальна практика, адже за такі послуги комунальне підприємство отримує чималі кошти. До того ж, відходи за подібною формулою полігон приймає і з навколишніх сіл, що чомусь не викликає претензій ні в кого.

На звинувачення щодо переповненості об’єкту та загрози ледь не майбутньої екологічної катастрофи Кузнєцов з трибуни ради в черговий раз нагадав про реконструкцію полігону та майбутній запуск сортувальної лінії, що унеможливить будь-які негативні наслідки, за які вельми переживає група громадськості.

Історія, втім, на цьому не завершилася, адже вчора на об’єкт завітала з рейдом Екологічна інспекція. До будь-якого моніторингу на «Водоканалі» готові завжди, проте цього разу гостей із Черкас принципово не допустили на територію, адже лише тиждень тому закінчилася комплексна перевірка від тої ж таки екоінспекції, котра порушень в діяльності не знайшла.

- Я можу зрозуміти все, але це вже переходить будь-які межі. Десятки скарг, запитів, перевірок маємо по кожному стратегічному об’єкту. Тепер черга за полігоном. Не минуло й тижня від комплексного дослідження, жодних претензій немає, давайте ще раз перевіримо. То так можна щодня скарги писати, а ми щодня прийматимемо інспекторів, які щоразу не знаходитимуть порушень. А працювати хто буде, активісти? Дуже сумніваюся, – коментує вчорашній візит Сергій Кузнєцов.

За словами комунальника, скарга від громадськості писалася ще до проведення комплексної перевірки. На повторний візит фахівців-екологів цього разу направила прокуратура. Навіщо перевіряти вдруге, не розуміє й міський голова Віталій Войцехівський, котрий ще й натякає на подвійні стандарти з боку правоохоронців.

- Ще після першого випадку ми поскаржилися на дії гостей. Не інакше, як дрібне хуліганство, їхні вчинки назвати не можна. Вибачте, група осіб проникає на стратегічний об’єкт, дозволяє собі блокувати автомобілі, вимагає якісь документи. Врешті-решт, не цурається курити на території з підвищеною пожежною небезпекою! Які документи хтось має надавати стороннім особам, що назвали себе активістами? Комплексна перевірка минула, все працює згідно законодавства. Те ж саме сміття з Переяслава відповідає всім нормам, оплата проводиться безготівково. Відбувається нормальна господарська діяльність, без порушень, – коментує ситуацію Войцехівський.

На думку посадовця, правоохоронні органи діють дещо однобоко, адже жодної реакції на скаргу комунальників не надійшло. В той же час у відповідь на будь-які обурені звернення місто щоразу отримує купу паперів та перевіряльників. Відповідні питання ставив він і очільникам місцевої прокуратури, і поліції. Особливо ж його дивує безпрецедентна оперативність та згуртованість усіх зацікавлених сторін.

- Вчора ще тільки інспектори виїхали з Черкас, а активісти дивовижним чином вже чекали в автомобілях їхнього візиту, щоб зайти гуртом на територію, наробити ґвалту. Вони ж фахівці в усіх сферах, як-не-як. Сюди ж швидкими темпами цілком, звісно ж, випадково прибув оператор відомого кишенькового телеканалу нашого народного депутата, аби випустити черговий трагічний сюжет. От тут і питання – а хто ж зацікавлений в картинці, – зазначає міський голова.

В черговий раз нагадує Войцехівський й про іншу потенційну екологічну проблему, до якої, на його подив, інтерес від рішуче налаштованих активістів поки що так і не помічений. Мова йде про ймовірне спорудження газової заправної станції прямо в центрі міста, посеред житлової забудови. У дворі колишнього Військторгу, нагадаємо, нещодавно депутати міської ради здійснили спробу спинити нелегальне спорудження об’єкту, що на початкових етапах цілком підпадає під майбутню АГЗС. На місце були викликані правоохоронці та фахівці державної архітектурно-будівельної інспекції. Розпорядники об’єкту на зв’язок так і не вийшли, встигнувши за декілька тижнів ще й поставити паркан на ділянці.

- До офіційних висновків ще далеко, але інформація про будівництво саме газової станції наявна. Крім того, маємо інформацію і про ймовірну причетність до спорудження деяких вище згаданої групи громадян. Припускаю, що ситуація довкола сміттєвого полігону розгортається або для відвернення уваги від АГЗС, або суто через образу. Але хай пишуть, ми готові до будь-яких перевірок, – резюмує посадовець.

Полігон ТПВ тим часом працює в штатному режимі, а очільник «Міського Водоканалу» ще раз наголошує на тому, що жодних екологічних катастроф тут бути не може.

- Перевірка проведена, претензій немає. Новий полігон споруджується, сортувальна лінія готується до запуску. А кому потрібні трагічні картинки та популістичні порівняння зі львівським сміттєзвалищем, той знайде їх всюди. Наш об’єкт функціонуватиме нормально, – зазначає Сергій Кузнєцов.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ