Шполянська райрада прийняла звернення до керівників країни

Депутати Шполянської районної ради прийняли звернення до керівників країни щодо ситуації з ПАТ «Черкасиобленерго». Текст документу має у розпорядженні онлайн-газета Новини Черкас:

Президенту України Порошенку П.О.

Голові Верховної Ради України Парубію A.B. Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

Звернення депутатів Шполянської районної ради

Шановні Петре Олексійовичу, Андрії Володимировичу, Володимире Борисовичу!

Звертаюсь до Вас за дорученням депутатів Шполянської районної ради з проханням втрутитися в ситуацію з ПАТ "Черкасиоблснерго" та не допустити виникнення енергоколапсу на території Шполянського району і всієї Черкащини.

На сьогодні в Шполянському РЕМ ПАТ "Черкасиобленерго" склалася катастрофічна ситуація з фінансовим станом - заробітна плата працівникам Шполянського РЕМ в 2017 році не виплачувалася, кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів та матеріалів для ремонту електромереж не виділяються. Для працівників Шполянського РЕМ невиплата заробітної плати є зростанням боргових зобов’язань по оплаті рахунків за комунальні послуги, навчання, оренду квартир, оплату кредитів та інших аспектів життєдіяльності людини

Ситуація ускладнюється тим, що на протязі 2017 року триває судове, адміністративне та інше втручання в діяльність ПАТ "Черкасиобленерго” є два Голови Правління публічного акціонерного товариства "Черкасиобленерго": Самчук О. Г. та Кузьмінська С.О.

З 25 квітня працівниками ПАТ "Черкасиобленерго" блокувалися транспорті магістралі, а трудовим колективом Шполянського РЕМ вирішено розпочати страйк з 23 травня.

Звергаюсь до Вас, як до керівників держави, з проханням негайно втрутитися в ситуацію з ПАТ "Черкасиобленерго", не допустити виходу її з під контролю та покласти край у беззаконні, що діється у відношенні до працівників енергогалузі.

З повагою, за дорученням депутатів, голова районної ради О.М. Кузуб.

Натисніть для збільшення

Шполянська райрада прийняла звернення до керівників країни

До речі, очільник області провів сьогодні надзвичайну комісію через ситуацію на ПАТ «Черкасиобленерго»

План дій задля врегулювання ситуації на ПАТ «Черкасиобленерго» схвалили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Її сьогодні провів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Напередодні очільник області зустрівся з керівниками структурних підрозділів підприємства. Вони повідомили, що розпочали страйкові дії через невиплату заробітної плати. Натепер «Черкасиобленерго» заборгувало працівникам понад 99 млн грн. Окрім того, на сьогодні не зареєстровані податкові накладні на понад 90 млн грн через конфлікт довкола керівника підприємства.

– Ситуація, що склалася з «Черкасиобленерго», може призвести до припинення електропостачання низки об’єктів області, зокрема підвищеної небезпеки, – зауважив голова Черкаської ОДА. – У страйковому стані підрозділи підприємства не виконуватимуть відновлювальні роботи в електромережах. А тому комісійно ми схвалили план дій задля унеможливлення виникнення надзвичайних ситуацій. Також запропонували своє бачення врегулювання ситуації на підприємстві.

Зокрема, комісія запропонувала «Черкасиобленерго» порушити перед НКРЕКП клопотання про перегляд алгоритму надходження коштів на рахунок енергопостачальника. А районні державні адміністрації та виконкоми місцевих рад зобов’язала терміново повідомляти обласну державну адміністрацію про припинення електропостачання на їхніх територіях.

– Окреме питання – врегулювання відносин «Черкасиобленерго» з «Азотом», – сказав Юрій Ткаченко. – Маємо створену комісію, відповідно до рекомендацій Держенергонагляду України, щодо перегляду екологічної броні по області. Тобто мінімального рівня споживання електроенергії, що забезпечує передумови для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Зменшення екоброні «Азотом» дасть змогу виконати умову НКРЕКП задля перегляду алгоритму розрахунку «Черкасиобленерго» з ДП «Енергоринок». Бо нині всі кошти нашого підприємства туди перераховуються автоматично. Зміна цього алгоритму дозволить розпочати виплату зарплати працівникам. Окрім того, «Черкасиобленерго» спільно з «Азотом» мають врегулювати питання щодо енергопостачання об’єктів останнього та реструктуризації заборгованості за спожиту електроенергію.

Додамо, що сьогодні в Кабінеті Міністрів України відбудеться нарада щодо вирішення проблемних питань ПАТ «Черкасиобленерго». У ній візьме участь голова Черкаської ОДА. Про результати буде поінформовано додатково.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ