Про стан підготовки до літнього відпочинку та оздоровлення дітей на Жашківщині

Про це йшлося під час апаратна нарада, яку провів перший заступник голови Жашківської РДА Юрій Барабаш. Як інформують Новини Черкас, у нараді взяли участь голова районної ради Максим Салій, заступник голови райдержадміністрації Таїсія Федоренко, керівниа апарату РДА Антоніна Врочинська, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ району, заступник міського голови та сільські голови.

Про стан підготовки до літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році інформувала головний спеціаліст сектору з питань молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Троценко.

Одним із основних пріоритетів діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування визначено організацію якісного, повноцінного літнього оздоровлення та відпочинку дітей, учнівської молоді. Організація оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді здійснюється відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», обласної та районної програми «Про оздоровлення та відпочинок дітей на 2016-2020 роки».

22 березня проведено міжвідомчу нараду з питань оздоровлення та відпочинку дітей. 4 травня проведено координаційну раду районної державної адміністрації з оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей та учнівської молоді.

Питання оздоровлення та відпочинку дітей виносилося на розгляд сесії районної ради 12 квітня та колегії районної державної адміністрації 26 квітня. За наслідками розгляду даного питання винесено відповідні рішення. Прийнято розпорядження районної державної адміністрації «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2017 року». Даним розпорядженням визначено основні завдання для відділів, управлінь, служб та організацій, які задіяні в процесі оздоровлення.

На реалізацію заходів Програми виділяються кошти із районного бюджету, залучається субвенція сільських рад та спонсорські кошти. Для фінансового забезпечення роботи пришкільних таборів у 2017 році відділом освіти зроблений розрахунок коштів в розрізі кожної школи, які потрібно залучити як субвенцію сільських, міської ради з розрахунку вартості харчування на 1 дитину та доведено до відома голів сільських та міської рад. Передбачена вартість харчування на 1 дитину в міських школах – 15 грн., в сільських – 12 грн.

Для роботи пришкільних таборів передбачено в районному бюджеті 210 тис, грн. та залучення субвенції сільських рад 156,9 тис грн., 453,8 тис.грн для роботи позаміського сезонного дитячого оздоровчого закладу «Джерельце». Всього – 820,7 тис грн.

Направлено листи головам сільських рад щодо сприяння у залученні фінансової та матеріальної допомоги від сільськогосподарських підприємств та інвесторів. Для порівняння на проведення оздоровчої кампанії у 2016 році з районного бюджету виділено 646,8 тис грн., з них: для роботи пришкільних таборів – 386,0 тис грн.., залучені кошти сільськогосподарських підприємств – 37 тис грн.

Для роботи позаміського сезонного дитячого оздоровчого закладу «Джерельце» з районного бюджету виділено 260,8 тис. грн. та залучено спонсорські та батьківські кошти (36,9 тис. грн).

На даний час за інформацією фінансового управління райдержадміністрації уточнено із сільськими радами субвенції на суму 138,4 тис.грн., перераховано – 105,390 тис.грн.. Не уточнено кошти по Зеленорізькій, Сабадашській, Хижнянській сільських радах. Позаміський сезонний дитячий оздоровчий заклад «Джерельце» розпочне свою роботу 1 липня, буде працювати 2 зміни і прийме на оздоровлення 140 дітей соціально незахищених категорій (по 70 дітей за одну зміну).

Для роботи позаміського сезонного дитячого оздоровчого закладу «Джерельце» також перерахована субвенція від сільських рад в сумі 18 тис грн.. Прохання до голів сільських рад надавати списки дітей пільгових категорій до відділу освіти для формування основних списків дітей, які будуть відпочивати в оздоровчому закладі влітку.

Дотримання норм протипожежної безпеки. Відділом освіти передбачено повірку 178 вогнегасників на суму 26,7 тис. грн.. Проводиться робота щодо підготовчих робіт для встановлення автоматичної протипожежної сигналізації в позаміському сезонному дитячому оздоровчому закладі «Джерельце». 11 травня проведено навчання кухарів. Надається методична допомога в організації освітньої, культурно-виховної, в тому числі національно-патріотичного спрямування, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в пришкільних таборах.

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ