Про стан медицини на Жашківщині

медицинаПро це йшлося під час апаратна нарада, яку провів перший заступник голови Жашківської РДА Юрій Барабаш. Як інформують Новини Черкас, у нараді взяли участь голова районної ради Максим Салій, заступник голови райдержадміністрації Таїсія Федоренко, керівниа апарату РДА Антоніна Врочинська, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ району, заступник міського голови та сільські голови.

Про роботу комунального закладу Жашківської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківського району» поінформувала головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківського району» Наталія Жуківська.

У І кварталі 2017 були проведені медичні огляди населення Жашківського району лікарями-спеціалістами (сімейні лікарі, офтальмологи, невролог, дерматолог, ендокринолог, хірург, спеціаліст з електрокардіографом, педіатри, лаборанти по забору крові на аналізи, гінеколог) вузького профілю Київських спеціалізованих лікувальних закладів, згідно графіку. Медичні огляди проводилися на базі амбулаторій ЗПСМ сіл Тинівка, Бузівка, Соколівка, Пугачівка та ФАПі с. Скибин. Всього оглянуто – 1933 особи, взято цитологій – 165, виявлено вперше захворювання – 23. Хворим надавалася консультативно-лікувальна допомога, за результатами огляду безкоштовно видавалися лікувально-профілактичні засоби.

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України № 862 від 09.11.2016 року «Про державне регулювання цін на лікарські засоби» та № 863 від 09.11.2016 року «Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів» в Україні 01 квітня стартувала урядова програма «Доступні ліки». Програмою передбачено забезпечення кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість його життя, зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності. Програма «Доступні ліки» надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, діабет 2 типу. Лікарські засоби відпускаються згідно реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню затверджено наказом МОЗ України № 360 від 03.04.2017 року.

На 10.04.2017 згідно довідки розподілу щомісячних асигнувань обласної державної адміністрації на Жашківський р-н до кінця року виділено 476,656 тис. грн. (Рішення обласної ради від 24.03.2017 №13-19/VII, довідка Департаменту фінансів ЧОДА від 04.04.2017 №143).Рішенням сесії Жашківської районної ради № 13-37/ VII від 12.04.2017 року затверджено розподіл по програмі «Доступні ліки».

На початку квітня проведено заняття з лікарями загальної практики сімейної медицини, середнім медичним персоналом щодо дотримання вимог наказу МОЗ України від 16.02.2017 року №153 «Про внесення змін до правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення» та надано роз’яснення стосовно реалізації запровадження відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму; щодо взаємозамінності лікарських засобів у межах міжнародної непатентованої назви та відповідної виписки рецептів.

12.04.2017 року було проведено засідання в районній державній адміністрації в кабінеті заступника голови держадміністрації з керівниками аптек №49 ЦРА" ЧОКП "Фармація", ФОП Гарачук, «Бажаємо здоров’я», «Либідь», «Комерційна аптека», споживче товариство «Фармація», на якому роздано письмові звернення з проханням прийняти участь в програмі «Доступні ліки».

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ