Фестиваль-конкурс «Мамо рідна, ти моя молитва» відбувся у Тальному

Фестиваль-конкурс «Мамо рідна, ти моя молитва» відбувся у Тальному

«Мамо рідна, ти моя молитва» - під такою назвою вже шістнадцять років поспіль в Тальному проходить фестиваль-конкурс на краще виконання пісні про Матір. Цьогорічний Всеукраїнський конкурс проводився в районному будинку культури під патронатом депутата обласної ради Анатолія Підгорного та голови районної ради Валентини Любомської.

Взяти участь у фестивалі-конкурсі приїжджають діти з різних областей, щоб підкреслити свою любов піснею найвеличнішої з величніших - Матері. Вони принесли на конкурс не лише пісню про маму, а й свою любов до найдорожчої в світі людини.

Найщиріша. Наймиліша. Найдобріша. Мати. Усі ми родом із пісень наших матерів, з їхньої глибокої й найщирішої любові. Саме на землі трипільських цивілізацій, на святій хліборобській землі, де мати спокон віків була хранителькою і повелителькою роду і де завжди її возвеличували до найвищих чеснот святості й любові, проходить цей фестиваль-конкурс.

Цього року фестиваль-конкурс відбувся 21 травня та присвячений Дню Матері. Недаремно всім учасникам конкурсу вручали хлібний сувенір - голубку, спечену тальнівськими майстрами.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Учасників та гостей привітали голова районної ради Валентина Любомська, помічник-консультант депутата обласної ради Анатолія Підгорного – Ольга Котенко та засновник конкурсу - письменник, журналіст Андрій Поліщук. Вони побажали учасникам гарних виступів, віри в майбутнє та перемог.

Журі конкурсу в складі заслужених працівників культури України Вовка М.О., Семенчука В.В. - доцента, кандидата педагогічних наук, зав. кафедрою музикознавства та вокально-хорових дисциплін Уманського ДПУ ім. Павла Тичини, самодіяльного композитора Довганя А.В., володарки І-ї премії Всеукраїнського конкурсу духовної музики «Введенські піснеспіви» Вовк Т.М., заступника директора з виховної роботи Тальнівського будівельно-економічного коледжу Даценко Т.А. відзначило високий виконавчий рівень учасників конкурсу. У фестивалі-конкурсі взяли участь біля 60 учасників різної вікової категорії. Розпочався фестиваль виступом «Юніорів» - це самі юні учасники, які не виборюють призові місця, а лише беруть участь. Всі вони були відзначені дипломами фестивалю та подарунками.

Учасники змагалися у номінації «Солісти» (діти віком 10-13 років; 14-16 років та 17-25 років) та у номінації «Ансамблі». Журі визначило по кілька призових місць у кожній категорії. 17 дипломами, сувенірами та статуетками були нагороджені  конкурсанти за зайняті І, ІІ, та ІІІ місця. А найвище звання – «Гран-прі фестивалю», сувеніри та кубок голова районної ради Валентина Любомська вручила ансамблю «Радість» із с. Дмитрушки Уманського району. Всі учасники отримали подарунки, масу задоволень та вражень, але саме головне, що вони мають у своєму серці – любов до своїх матерів.

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ