У Черкасах запрацює реабілітаційний центр для учасників АТО

У Черкасах зможуть ставити на ноги поранених на Сході наших земляків. Так, завдяки братам Олегу та Сергію Кузьміних наші земляки матимуть шанс потрапити в професійні руки реабілітологів і повернути здатність рухатися.

У Черкасах зможуть ставити на ноги поранених на Сході наших земляків. Так, завдяки братам Олегу та Сергію Кузьміних наші земляки матимуть шанс потрапити в професійні руки реабілітологів і повернути здатність рухатися.

Про це пише Вечірка, інформують Новини Черкас.

Олег Кузьміних – легендарний кіборг, який брав участь в обороні Донецького аеропорту, де він командував підрозділом легендарних «кіборгів». 20 січня 2015 року Олег Кузьміних з 14 побратимами потрапив у полон до проросійських терористів. 22 травня 2015 року Олег Кузьміних був звільнений  із російсько-терористичного полону. Після повернення Олега з полону було створено БО «Фонд Братів Кузьміних» для допомоги тим, хто отримав поранення в зоні бойових дій на Сході України.

Завдяки їхньому благодійному фонду вже ставлять на ноги наших поранених у Житомирі, де діє безкоштовний Центр реабілітації. А незабаром на унікальному, єдиному в Черкаській області реабілітаційному обладнанні безкоштовно набиратимуться здоров'я і повертатимуться до повноцінного життя наші земляки, які пройшли АТО. На площі в 350 кв м по вул. Благовісна, 169 у Черкасах відкриється унікальний реабілітаційний центр. У приміщення вже завезено унікальне обладнання. Центр щомісяця зможе обслуговувати 40 осіб.

- До нас звернулися зі Спілки учасників АТО, що відсутня реабілітація для поранених учасників АТО –  зазначив Сергій Кузьміних.

Проблемним лишається питання реабілітологів. Так, у Львові є реабілітаційна школа, яка готує спеціалістів для роботи в Україні.

Голова благодійного Фонду Сергій Кузьміних пояснив, що в Центрі всі військові абсолютно безкоштовно зможуть пройти професійну реабілітацію від контузій – до травм шийного відділу хребта, тобто лежачі хлопці.

- Колись ми лікували хлопців за кордоном. Це були і тяжкі поранення, і реабілітація. Реабілітація коштувала нам майже 10000 євро. Навіщо витрачати ці кошти, якщо в нас є гарні фахівці і головне – бажання. Тому ми відкрили такий центр у Житомирі і він успішно працює.

50% успіху – в руках реабілітолога, тому все починатиметься саме з цього. Клітка для підвісної терапії, тренажери, які примушуватимуть ходити та інше обладнання повертатимуть до повноцінного життя наших хлопців. Є апарати, які знімають спастику, тобто судоми.

- У Центрі зможуть пройти реабілітацію бійці зі складними пораненнями хребта, опорно-рухового апарату, – пояснив сержант оперативного резерву І ступеню 90-го окремого аеромобільного батальйону Алі Хамідуллін.

Санінструктор Алі Хамідуллін відзначив, що через дефіцит першого кроку бійцям потрібен поштовх, що поверне їх до нормального життя.

- Наш земляк, черкащанин Вадим Мороз, кухар, отримав скалкові поранення  в Опитному під час розриву градового снаряду, – пригадує Алі. – Всі скалки пройшли в праву сторону. Стояло питання про ампутацію правої руки, але ця мужня, наполеглива людина сама зробила собі вдома станок і займається кожен день, маючи позитиву динаміку. А хлопцям із легшими пораненнями, які лежали з ним у палаті, через своє небажання щось робити вже ампутували кінцівки.

Алі Хамідуллін визнає: реабілітацією не всіх можна вилікувати, але допомогти жити більш повноцінно точно зможе.

Бійців зцілюватимуть не тільки фізично. До духовної місії зцілення долучається Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

- Ми зможемо збирати в Центрі воїнів, які потребують не тільки фізичної, але й духовної реабілітації, адже лікування й зцілення починаються з бажання, мотивації. Священики спілкуватимуться з пораненими братами, – зазначив Владика Іоан. – А ми допомагатимемо, аби це бажання народилося у воїнів. Скалічені, поранені хлопці потребують нашої уваги. Крім духовної, ми надаватимемо благодійну допомогу у вигляді реабілітаційного спорядження.

Актуальним є питання створення хостелу в місті, в якому б змогли проживати не місцеві поранені воїни й рідні поранених бійців під час проходження реабілітації в Центрі.

Наші поранені й покалічені хлопці варті найкращого ставлення від кожного з нас.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ