Про соціальний захист у Маньківському районі

соціальний захистНа забезпечення соціального захисту пільгових категорій населення з бюджетів усіх рівнів у І кварталі 2017 року спрямовано 53,1 млн грн, що за рахунок збільшення кількості одержувачів субсидії у 2,6 рази більше по відношенню до відповідного періоду 2016 року.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили в управлінні агропромислового та економічного розвитку Маньківської районної державної адміністрації.

Станом на 01.04.2017 на обліку перебуває 7507 учасників програми житлових субсидій, що на 10% більше січня-березня 2016 року. Нараховано субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 44,9 млн грн (за аналогічний період минулого року – 28,3 млн грн). Надано пільги на житлово-комунальні послуги на 2,1 млн грн.

З початку проведення антитерористичної операції до управління соціального захисту населення звернулось 369 сімей – переселенців з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей. За І квартал 2017 року отримали допомогу 47 сімей на загальну суму 289,9 тис. грн.

У районі створено 2 будинки сімейного типу, де виховується 14 дітей вихованців. За звітний період нараховано та профінансовано державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та грошового забезпечення батькам-вихователям за надання соціальних послуг на суму 211,7 тис. грн.

За І квартал 2017 року забезпечено санаторно-курортними путівками, які надійшли з Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації, 10 жителів району, з них: 8 осіб з інвалідністю та 2 ветеранів війни. За рахунок коштів районного бюджету відповідно до заходів районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки забезпечено 5 учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції санаторно-курортними путівками в санаторій «Алмаз» м. Трускавець на загальну суму 12600 грн.

На проведення заходів соціальної спрямованості районної відповідно до районної програми «Соціальний захист ветеранів, інвалідів та малозабезпечених жителів району на 2011-2020 роки» в І кварталі 2017 року з районного бюджету використані кошти в сумі 25,7 тис. грн, що на 52% менше на проведення заходів соціальної спрямованості минулого року, зокрема на виплату матеріальної допомоги малозабезпеченим жителям району (в аналогічному періоді минулого року виділені кошти в сумі 49,3 тис. грн).

За І квартал 2017 року відповідно до індивідуальних програм реабілітації видані направлення на заводи-виробники на виготовлення 30 технічних засобів для реабілітації та протезно-ортопедичних виробів (у минулому році – 27 технічних засобів реабілітації).

З початку 2017 року проведено відшкодування витрат на поховання 5 учасників бойових дій та інвалідів війни на загальну суму 7790 грн, відповідно у 2016 році – 4 особи на 5607 грн.

За І квартал 2017 року нараховано та виплачено матеріальну допомогу 3 військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби на загальну суму 3886 грн.

У районі нараховується 1236 пенсіонерів, які потребують соціального обслуговування, з них надано послуги 1056 особам в т.ч. відділенням соціальної допомоги вдома – 559, відділенням денного перебування – 480. У Буцькому відділенні стаціонарного догляду проживає 12 осіб (2016 рік – 16 осіб). Навантаження на 1 соціального робітника становить 12 підопічних. Заключено договір по наданню пенсіонерам перукарських послуг, якими скористалися за І квартал 5 осіб. Збільшення показника зумовлено розширенням соціальних послуг, які надаються пенсіонерам.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ