Про техніку, субсидії, КП «Комунальник» говорили на колегії у Городищі

Нещодавно в приміщенні адмінбудинку Городищенської райдержадміністрації за участю голови Олексія Лавріненка відбулося засідання координаційної наради. Обговорили питання щодо проведення робочих зустрічей з власниками транспортних засобів в розрізі населених пунктів району, за підсумками координаційної наради від 20.03.2017 № 7-Д.

Нещодавно в приміщенні адмінбудинку Городищенської райдержадміністрації за участю голови Олексія Лавріненка відбулося засідання координаційної наради. Обговорили питання щодо проведення робочих зустрічей з власниками транспортних засобів в розрізі населених пунктів району, за підсумками координаційної наради від 20.03.2017 № 7-Д.

Доповіла Ірина Білан, начальник Городищенського відділення Смілянської ОДПІ.

– Протягом встановленого періоду проведено 22 зустрічі із власниками тракторів, комбайнів та одноосібниками, власниками земельних паїв. За результатами проведених зустрічей, фізичними особами даної категорії сплачено до бюджету 41,4 тис.грн ПДФО та 3.5 тис.грн. військового збору,- зазначила Ірина Михайлівна.

Також встановлено, що 90% техніки, що зазначена у звітних даних держтехнягляду або продана, або знаходиться у непрацюючому стані, а тому використовуватися як об’єкт отримання доходу не може. Актуальним залишається питання сплати фізичними особами земельного податку.

Про стан виконання програми житлових субсидій за підсумками опалювального сезону 2016-2017 років, доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Кириченко.

– Станом на 01.01.2017 року на обліку в управлінні перебуває 8 618 сімей, які отримують субсидію на житлово-комунальні послуги та 2 539 сімей, які отримували субсидію на придбання твердого палива, скрапленого газу. Загальний обсяг нарахованих коштів за попередній рік на придбання твердого палива склав 2,8 млн. грн, які виплачені на особові рахунки громадян у повному обсязі, - відмітила Наталія Федорівна.

Упродовж 2016-2017 років проведено 8 839 масових перерахунків у зв’язку із підняттям тарифів. Комісією райдержадміністрації з питань надання житлових субсидій, соціальних допомог та пільг протягом 2016 року було розглянуто 1 468 справ, в яких фіксувалися факти фактичного непроживання, покупки та витрати понад 50 тис. грн., які орендують житлове приміщення, призначення субсидії на понаднормову площу. 40 сім’ям рішенням комісії було відмовлено у призначенні субсидії.

Значно сповільнює процес призначення субсидій прийняття 27 квітня 2016 року Постанови Кабінету Міністрів України № 319 “Про внесення змін до деяких постанов КМУ”, згідно якої з 1 травня 2016 року субсидії призначаються без урахування пільг, тобто кожне домогосподарство має право або на субсидію, або на пільги. Складність полягає в тому, що у багатьох випадках субсидії оформляють на одного члена сім’ї, а пільгами користуються інші.

Незважаючи на проблеми у програмному забезпеченні, технічному оснащенні, постійних змінах у чинному законодавстві, управління спрацювало згуртовано, ефективно, що дало змогу своєчасно призначити субсидії жителям району.

Про перспективи роботи та розвитку КП «Комунальник» Городищенської міської ради, доповів міський голова Володимир Мирошник.

Станом на 30.05.2017 на підприємстві працює 13 осіб, 2 особи – за угодою. Наявна кількість працівників забезпечує необхідний мінімум для функціонування підприємства. Так, забезпечується подача питної води на багатоповерхові приватні будинки, вивезення рідких та твердих побутових відходів. Також виконуються роботи по ліквідації аварії на водогонах та ремонтні роботи на насосних станціях. Підприємство має 17 одиниць автотранспортної техніки. Окрім цього, в експлуатації 2 автовишки.

– На постійному контролі якість питної води, перевірка технічних умов та стану підключення до міського водогону, ремонт наявної автотракторної техніки, організація роботи з надання ритуальних послуг, - зазначив Володимир Петрович.

Виконавська дисципліна стосовно доручень голови Городищенської районної державної адміністрації перебуває в належному стані, зазначила Лариса Артеменко – начальник відділу документообігу та контролю апарату райдержадміністрації.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ