У Корсуні відбулося засідання «круглого столу» щодо подій Української революції 1917-1921 років

6 червня 2017 року перший заступник голови Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Олексій Ващенко взяв участь у засіданні «круглого столу», який відбувся в історичному музеї Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника та був присвячений обговоренню подій Української революції 1917-1921 років.6 червня 2017 року перший заступник голови Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Олексій Ващенко взяв участь у засіданні «круглого столу», який відбувся в історичному музеї Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника та був присвячений обговоренню подій Української революції 1917-1921 років.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на повідомлення сектору інформаційного забезпечення, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації.

Запрошеними гостями були заступник голови районної ради Петро Пустільнік, заступник міського голови Ольга Шевчук, науковці, представники закладів культури, освітяни, краєзнавці. Метою наукового заходу було обговорення подій, пов'язаних з національно-визвольною боротьбою українського народу у 1917—1921 роках, які відбувалися, зокрема, на території Корсунщини.

З фаховими промовами перед аудиторією виступили директор Заповідника Парасковія Степенькіна, заступник директора з наукової роботи Лідія Овсієнко, місцеві краєзнавці, які змістовно та аргументовано розповіли учасникам зустрічі про історію українського державотворення та національно-визвольну боротьбу земляків-українців. Загалом, усі доповіді учасників обговорення були цікавими, змістовними та відзначалися актуальністю питань які вони висвітлювали під час засідання круглого столу.

Довідково:

У березні 2017 року виповнюється 100-ліття від початку Української революції 1917–1921 років – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби, відродження української нації.

Сформована тоді ідея державної незалежності стала визначальною для українського визвольного руху. Розбудовою Української Народної Республіки, Української Держави, Західно-Української Народної Республіки українці довели здатність і спроможність національного державотворення. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених революцією 1917–1921 років.

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності Президентом України 22 січня 2016 року підписано Указ № 17 “Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років”, яким 2017-й проголошено Роком Української революції.

Планом заходів із відзначення цього ювілею та вшанування пам'яті учасників революції на період до 2021 року, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 777-р, передбачено організацію тематичних, навчально-виховних заходів, спрямованих на донесення інформації про ті події, виховання патріотизму, підвищення інтересу до історії України, зокрема в учнівської та студентської молоді.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ