«Звенигора» готується прийняти відпочивальників, або роби як ми, роби краще за нас

Надати допомогу зголосилися бойові побратими директора та волонтери, працівники державних установ і пересічні мешканці міста. А днями до справи долучився виконавчий апарат та окремі депутати районної ради на чолі з головою ради Володимиром Кучером.

Хто на Звенигородщині не знає про дитячий оздоровчий табір «Звенигора», що у селі Хлипнівці?

Певно не знайдеться жодного хто б свого часу не провів часточку свого босоногого дитинства серед його мальовничих краєвидів, чи просто приїздив в ту благодатну місцину щоби вдихнути справжнього, п’янкого повітря з терпким присмаком дубового аромату, або просто на відпочинок, як кажуть злитися з матінкою природою. В кожного свої спогади про цей унікальний заклад та куточок дивовижної природи де він розташований. Але всі стверджуються в одному – це неповторна перлина нашого краю зі славним минулим, яка має слугувати за призначенням сучасним і майбутнім поколінням юних звенигородців.

Варто поставити районним керівникам новітньої історії Звенигородщини в одну з небагатьох заслуг - саме збереження закладу у власності громади краю. На противагу подібним об’єктам в інших регіонах області «Звенигору» не пустили за вітром, не продали чи тайком прихватизували. Табір є спільною власністю територіальних громад міста та сіл району. Долею його нині від імені громади довірено розпоряджатися районній раді, а точніше її депутатському загалу. А зазвичай подібний об’єкт потребує чималих капіталовкладень. Тож господарюють наскільки вистачає фінансової спроможності в місцевого бюджету. Одним з ключових був минулий рік, коли з різних джерел вдалося залучити чималу суму грошей. Вже й почали будівельні роботи по модернізації, осучасненню будиночків. Та зі зміною керівництва, на перехідному етапі, цей процес дещо пригальмував.

З приходом нового директора, до речі учасника АТО, котрий вперше в історії діяльності райради очолив табір за результатами конкурсного відбору, життя в оздоровниці знову закипіло. Зараз прискореними темпами іде підготовка до початку першої зміни. Вже проведено кілька суботників з прибирання чималенької території. Надати допомогу зголосилися бойові побратими директора та волонтери, працівники державних установ і пересічні мешканці міста. А днями до справи долучився виконавчий апарат та окремі депутати районної ради на чолі з головою ради Володимиром Кучером.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Озброївшись мулярно-малярним інструментарієм та найпростішими фаховими будівельними навичками і закупивши необхідні матеріали, за кілька днів один з «підшефних» будиночків повністю перевтілили в ошатну споруду, готову будь-якої хвилини гостинно прийняти юних відпочивальників. Започатковану ідею конкретної адресної допомоги дитячому центрові колектив ради має намір реалізовувати і в наступні роки. Коментуючи зроблене Володимир Кучер висловив пропозицію підтримати добру справу й іншим установам району, сільським радам, підприємцям за принципом – « роби з нами, роби, як ми, роби краще за нас». Це стало би не на словах, а ділом, доброю підтримкою закладу і реальним виявом піклування про дітлахів Шевченкового краю. В цьому контексті районна рада та дирекція закладу готові розглянути конструктивні пропозиції. А першими на відпочинок вже днями прибуде загал юних спортсменів із Звенигородського боксерського клубу «Кузня» разом із своїм непосидючим тренером Олександром Петренком. Атлети проведуть на базі табору свій тренувальний збір.

Є й інша прикметна новина. Ось що писала районна газета «Шевченків край» з цього приводу у номері за 12 липня 1977 року: «Трудящі Звенигородки та Ватутіного задумались, що підготувати дітворі до ювілейної дати дитячої організації? І вирішили: методом народної будови в Хлипнівському лісі спорудити дитячий табір відпочинку. Робітники восени 1961 року забили кілочки на місці будови. А 9 червня 1962 року в урочистій обстановці відбулося його відкриття»(текст оригіналу дещо змінений зважаючи на вимогу часу). Отож сьогодні «Звенигорі» рівно п’ятдесят п’ять. Тоді її споруджували методом всенародної будови, то чому б сьогодні таким же чином не спробувати відродити?

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ