Тясминська гребля: місцева проблема державного значення

8 червня 2017 року до голови обласної ради Олександра Вельбівця звернулись представники Чигиринської районної ради із проханням посприяти у вирішенні питання стану Тясминської захисної дамби у Чигирині та ремонту відповідної ділянки дороги. На зустріч прибули голова районної ради Валентина Алєксєєвець, заступник голови райради Валерій Невгоденко та депутати районної ради – голова постійної комісії з питань промисловості, зв’язку, будівництва і транспорту Івана Малого та члена постійної комісії з питань регламенту Дмитра Чубіна.8 червня 2017 року до голови обласної ради Олександра Вельбівця звернулись представники Чигиринської районної ради із проханням посприяти у вирішенні питання стану Тясминської захисної дамби у Чигирині та ремонту відповідної ділянки дороги. На зустріч прибули голова районної ради Валентина Алєксєєвець, заступник голови райради Валерій Невгоденко та депутати районної ради – голова постійної комісії з питань промисловості, зв’язку, будівництва і транспорту Івана Малого та члена постійної комісії з питань регламенту Дмитра Чубіна.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у виконавчому апараті обласної ради.

Тясминська гребля – це єдина дорога з Полтави і Кременчука на Чигирин. Щотижня тут проїжджають майже 700 великовантажних машин. За словами чигиринців, чи не найбільші пошкодження дорожнього покриття – від руху десятків великовагових транспортних засобів, що забезпечують роботу місцевої філії СП ТОВ «Нібулон».

Побудована ще в радянські часи споруда не розрахована на таке навантаження і на сьогодні захисна дамба майже непроїзна. У зв’язку з цим, спільним рішенням обласного управління водних ресурсів та Служби автомобільних доріг цю ділянку дороги перекрили, а проїзд автомобілів великогабаритного транспорту направлено через села Стецівка, Галаганівка та місто Чигирин.

Оскільки схема організації дорожнього руху на час обмеження проїзду дамбою була схвалена без попередньої підготовки дорожнього покриття об’їзної ділянки проблема набула особливої гостроти серед місцевих жителів. Постійна вібрація, яка виникає від безперервного руху транспорту, призводить до просідання ґрунту, у їх домівках утворюються тріщини в стінах, руйнуються стіни будинків та господарських споруд, а стан дороги жахливий і потребує ремонту. Днями жителі с. Галаганівка навіть перекривали рух в обох напрямках по обласній автомобільній дорозі місцевого значення Чигирин – Стецівка – /Р-10/, що пролягає через населений пункт. Це була попереджувальна акція із вимогою негайно провести капітальний ремонт дороги.

«Автомобільна дорога перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Черкаській області. У разі, якщо Службою автомобільних доріг у Черкаській області не буде проведено ремонт в найкоротші терміни, люди обіцяють через два тижні вийти на цілодобову безстрокову акцію», – каже голова районної ради.

Для вирішення проблеми на сесії Чигиринської районної ради із числа депутатів районної ради та представників Черкаської ДЕД ДРГ-4 міста Чигирина створено тимчасову комісію райради з обстеження стану автомобільних доріг в Чигиринському районі. За результатами роботи комісії районними депутатами схвалено ряд проектів звернень до Уряду та відповідних служб Черкаської області щодо сприяння у вирішені стану автомобільних доріг та руху великовагового транспорту Правобережною стороною р. Дніпро. Також було напрацьовано ряд заходів та завдань щодо уникнення надзвичайної ситуації у зв’язку із незадовільним станом Тясминської дамби в с. Стецівка. Однак, зважаючи на значну вартість таких робіт, силами лише місцевих бюджетів питання не вирішити.

На переконання голови обласної ради на разі потрібен конструктивний діалог із представниками підприємства-гіганта, іншими місцевими виробниками і, як результат, – спільні дії із вирішення ситуації, що склалась.

– Тясминську дамбу потрібно ремонтувати, але організовуючи об’їзний шлях потрібно відремонтувати дорогу, на яку спрямований потік транспорту із дороги державного значення Р-10. І чи не найважливішим у цьому питанні є соціальна відповідальність бізнесу й тих товаровиробників, що працюють у районі та користуються автошляхами. І ця проблема існує не лише в Чигиринському районі, вона поширена в межах області і країни загалом. Ми бачимо, що на сьогодні дорожня інфраструктура зазнає негативного впливу саме внаслідок ігнорування правил і перевищення допустимих норм вантажопрохідності з боку перевізників, – наголосив Олександр Іванович та запевнив, що влада області підтримує прагматичну позицію району щодо питання ремонту автошляху та всіляко сприятиме його вирішенню.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ