Христинівські депутати звільнили директора ЦРЛ та вирішили ще низку питань

У сесійній залі будинку рад 2 червня відбулося пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії Христинівської районної ради VII скликання, у роботі якого взяли участь 33 депутати районної ради із 34 обраних, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко, депутат обласної ради Олег Баштан, голова райдержадміністрації Людмила Денисюк, міський голова Микола Наконечний, голови територіальних громад, начальники відділів та керівники структурних підрозділів РДА, директори загальноосвітніх шкіл району, представники громадських організацій. Головував на сесії очільник депутатського корпусу Анатолій Бордун.

У сесійній залі будинку рад 2 червня відбулося пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії Христинівської районної ради VII скликання, у роботі якого взяли участь 33 депутати районної ради, із 34 обраних, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко, депутат обласної ради Олег Баштан, голова райдержадміністрації Людмила Денисюк, міський голова Микола Наконечний, голови територіальних громад, начальники відділів та керівники структурних підрозділів РДА, директори загальноосвітніх шкіл району, представники громадських організацій. Головував на сесії очільник депутатського корпусу Анатолій Бордун.

Насампочаток Анатолій Бордун представив в.о. Христинівського відділення поліції – Сергія Давимоку та подякував головам територіальних громад, представники яких взяли участь у змаганнях «Спортивне село 2017». До теплих слів вітань долучився Олег Баштан, подарувавши м’ячі командам-переможцям з Верхнячки, К. Греблі, Ягубця. Голова райради привітав з відзнакою ГО «Гайдамаки» та ФОК «Колос».

На розгляд пленарного засідання виносилися 19 питань, до початку розгляду яких районний військовий комісар Анатолій Стуженко подякував присутнім за підтримку та взаєморозуміння військових у цей складний час. За дорученням воїнів-учасників АТО, Анатолій Ілліч вручив подяку за моральну та матеріальну підтримку на передовій – Л.М. Денисюк, А.В. Бордуну, Л.В. Мітіогло, Р.Ф. Цибко, А.П. Лайтану, ГЛ. Коцюрубі.

З першим питанням «Звіт голови райдержадміністрації щодо виконання районною державною адміністрацією повноважень делегованих районною радою і реалізації Програми економічного і соціального розвитку району на 2016 рік» заслухали Людмилу Денисюк, за період роботи на посаді. Звіт голови супроводжувався слайд- показом, на якому присутні змогли побачити порівняльну характеристику соціально-економічного розвитку району, ефективність використання наявних природних та фінансових ресурсів, залучення інвестиційних ресурсів, поліпшення соціального захисту населення та ін. «Досягнення показників зазначених програм вимагає високого рівня відповідальності посадових осіб районної державної адміністрації, а також тісної співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчої влади, депутатським корпусом районної влади та іншими суб’єктами діяльності, що беруть безпосередню участь у процесах практичного втілення вимог сьогодення в життя територіальних громад – наголосила Людмила Денисюк, зазначаючи, що пріоритетними завданнями залишається збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури населених пунктів району, залучення інвестицій в його економіку, створення комфортних умов проживання населення та покращення матеріально-технічної бази установ».

В обговоренні питання взяли участь депутати О.С. Ковбасюк, В.Ю. Пономаренко, С.О. Прудніков О.П. Юрченко, які акцентували увагу на децентралізації, інвестиційній діяльності, питаннях енергозбереження ті медичного забезпечення. Звіт голови райдержадміністрації підтримали 28 депутатів.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Овчаренко у своєму виступі зауважив, що керівництво району тісно співпрацює з депутатським корпусом у всіх напрямках. Зокрема, у вирішенні питань допомоги та підтримки військовослужбовців АТО.

Шляхом таємного голосування було звільнено В.О. Яковенка з посади головного лікаря ЦРЛ у зв’язку із закінченням строкового трудового договору (контракту). На посаду директора районної ДЮСШ призначили М.М. Лягоцького.

Депутати затвердили районні програми «Розвитку первинної медико-санітарної допомоги на 2017-2020 роки», «Інформатизації сфери охорони здоров’я на 2017- 2020 роки», «Розвитку малого підприємництва на 2017- 2019 роки», «Організації рятування на водних об’єктах на 2017-2022 роки» та заслухали інформацію про хід виконання пробами «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки», «Стратегія розвитку району до 2020 року», а також проголосували за доповнення до програм соціально-економічного розвитку району на 2017 рік.

На сесії були розглянуті та ухвалені позитивні рішення з питань ореади майна районної комунальної власності та затверджений план роботи районної ради на II півріччя 2017 року.

Депутати обговорили ситуацію, яка склалася навколо ПАТ «Черкасиобленерго» та, зокрема, Христинівського РЕМу, де працівники вже понад п’ять місяців не отримують заробітної плати. Детально з цього питання поінформував директор РЕМ Олексій Базалєєв.

В ході обговорення депутати прийняли рішення направити звернення до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної ради України з вимогою негайно втрутитися у ситуацію з метою недопущення неконтрольованих соціальних протестів з боку працівників ПАТ «Черкасиобленерго» і уникнення колапсу в енергопостачання Черкаської області.

По питанню «Про хід виконання Програми «Розвиток фізичної культури і спорту в Христинівському районі на 2007-2017 роки» доповідала в.о. начальника відділу освіти Л.В. Марченко. В ході активного обговорення виступили головний тренер ДЮГО «Фортуна» В.В. Мітасом, директор ДЮСКФП «Олімп» І.А. Нагірний, депутати М.О. Вакуленко, О.С. Ковбасюк, І.Л. Чорноконь та долучилися батьки «фортунівців». Після повторного розгляду питання, рішення було прийняте та внесена пропозиція створення комісії з розгляду заяви щодо роботи дитячо-юнацької громадської організації «Фортуна».

Новини Черкас, за матеріалами громадсько-політичної газети «Трибуна хлібороба»

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ