«Господар Митниці» вигнав техніку партнерів губернатора з будмайданчика (відео)

«Зухвалий» депутат міської ради від ВО «Батьківщина» Юрій Тренкін вигнав техніку партнерів губернатора зі скандального будмайданчика в мікрорайоні Митниця.

«Зухвалий» депутат міської ради від ВО «Батьківщина» Юрій Тренкін вигнав техніку партнерів губернатора зі скандального будмайданчика в мікрорайоні Митниця. 

Про це пише Кропива, повідомляють Новини Черкас.

Суботнього дня, 10 червня в мікрорайоні Митниця на вулиці Героїв Дніпра поблизу з пляжем «Марина» з’явилася будівельна техніка ПП Надія. Тут же вчергове розгорівся конфлікт між місцевими жителями, активістами, які виступають категорично проти забудови та представниками забудовника. Найголосніше кричав «за справедливість, за народ» депутат Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина» Юрій Тренкін. Мікрорайон він вже давно облюбував своєю увагою з прицілом на можливі дострокові вибори у Верховну Раду по 194 округу. Найяскравіший епізод дивіться на відео.

Мова йде про земельну ділянку по вул. Героїв Дніпра площею 1,2 га, де ще кілька десятків років тому планувалося будівництво пожежного депо. Перше загострення навколо цієї ділянки виникло у травні 2015 року, коли забудовник почав розчищати хащі та ліквідовувати рештки довгобуду. Як тоді пояснювали ініціатори будівництва – було бажання побудувати сучасний 17-поверховий житловий комплекс із спадаючою в бік Дніпра кількістю поверхів.

Юрій Тренкін в даному випадку сповна підтвердив свою готовність балотуватися від ВО «Батьківщина», адже показав майстер клас з популізму та маніпуляції. На відео обранець жваво ратував до народу та громадськості, що земля це народне багатство, не розумів «якоїсь суперфіції».

Відзначимо, що дану земельну ділянку було передано депутатами Комунальному підприємству «Черкасиміськбуд» на праві постійного користування. Право постійного користування зареєстровано у серпні 2014 року. У серпні цього ж року ділянку було передано в суперфіцію (право забудови земельної ділянки) бізнес-партнерам губернатора Юрія Ткаченка – родині Казарянів ПП «Надія».

КП «Черкасиміськбуд» самостійно нічого не будує, його основна функція – це слугувати прокладкою для уникнення проведення земельних аукціонів на ласі до забудови шматки землі. Так земля спочатку передається комунальному підприємству в постійне користування, а потім воно передає її фактичному приватному забудовнику. Забудовник уникає тяганини з аукціонами та можливою конкуренцією, відповідальні особи отримують корупційну ренту. Таким чином під забудову вивелася і виводиться не одна ділянка, але це тема окремого розслідування. Одне можемо додати, до цього епізоду «народної любові», Юрій Тренкін проти діючої схеми «сравнительно честной схемы отьема земли у города» не виступав.

Не можемо не відмітити ще один метод маніпуляції який застосував народний обранець «аля Тимошенко». Так на повному відео події він зазначає, що отримав свіжу відповідь від заступника міського голови в якій йдеться, що земельна ділянка належить міській громаді в особі КП «Черкасиміськбуд». Так це дійсно так і є, але це лише частина правди, бо як вже писали вище, ділянка передана у фактичне користування ПП Надія укладенням договору суперфіції. Цей договір не визнає пан Тренкін, але в судовому порядку він не скасований.

Варто відзначити, що під напором депутата та громадськості забудовники відступили. Однак головною проблемою залишається призначення земельної ділянки яке не змінено, воно залишається «будівництво будівель громадської забудови», а не житлової. Тож так чи інакше забудовнику доведеться звертатися до міської ради з проханням зміни цільового призначення земельної ділянки, або ж починати процес будівництва несанкціоновано, а вирішувати питання згодом. Коли дане питання буде розглядатися міською радою, потрібно буде дуже уважно стежити як голосуватиме саме Юрій Тренкін та представники його партії які так вболівають за простий народ. 

Цілком очевидно, що «зухвалість» Юрія Тренкіна можна буде подолати, люди губернатора Ткаченка зможуть домовитися з людьми мера Бондаренка.

Останній показовий приклад "зухвалості" депутата яка швидко минула була історія з тендером на харчування в дитячих садках міста. Тоді обранець також яскраво «сотрясав воздух», але все завершилося лише тим, що м'ясо почали купувати не по 80 грн., а по 120 грн. за кг.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ