Тальнівські владці зустрілися з працівниками РЕМу, які продовжують страйкувати

15 червня 2017 року голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак зустрілися з працівниками Тальнівського РЕМу

15 червня 2017 року голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак зустрілися з працівниками Тальнівського РЕМу.

Про це Новини Черкас дізналися у виконавчому апараті районної ради.

Працівники РЕМу повідомили, що їм пообіцяли до 15 червня 2017 року почати виплачувати заробітну плату і ними на один день було призупинено страйк. Проте в зв’язку з тим, що ніхто її так і не виплачує, вони продовжують страйкувати.

Валентина Любомська проінформувала, що все можливе, згідно законодавства, районною радою робиться, щоб заборгована заробітна плата була виплачена працівникам РЕМу, не допускалась заборгованість в подальшому і цим самим було забезпечено дотримання гарантованого Конституцією України права кожного громадянина на своєчасне одержання винагороди за працю. Вона зазначила, що районною радою 19 та 23 травня цього року було направлено 16-и адресатам листи щодо забезпечення виплати заробітної плати працівникам. Вже надійшли відповіді з Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генерального прокурора України Луценка Ю.В., Служби Безпеки України, народного депутата України Ничипоренка. З питання невиплати заробітної плати порушено кримінальну справу.

Зрозуміло, що проблема ця не проста і на районному рівні її не вирішити, хоча і наші звернення мають бути почуті. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомило, що борг споживачів перед ПАТ «Черкасиобленерго» за спожиту електричну енергію на 01.01.2017 становив 1599,4 млн. грн.  та збільшився за 4 місяці 2017 року на 194,6 млн. грн. і на 01.05.2017 становить 1794,0 млн. грн.

Найбільшу заборгованість за спожиту електричну енергію має ПАТ «Азот» -  борг 1616,8 млн. грн., з 01.01.2016 заборгованість збільшилася на 1242,8 млн. грн.

Законні вимоги працівників РЕМу підтримують також міська і сільські ради і ними направляються відповідні звернення. Учасники зустрічі висловили сподівання, що цю проблему почують і районні лідери політичних партій, донесуть її до керівників центральних органів партій, особливо тих, що представлені у Верховній Раді України та Кабінеті Міністрів України, щоб вони згадали про свої обіцянки на виборах і складену присягу дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу.

Також Валентиною Любомською спільно з працівниками розглянуто питання максимально можливих дій в умовах страйку, щоб мінімізувати незручності при проведенні розрахунків за спожиту електроенергію громадянами та юридичними особами, не допустити припинення електропостачання споживачів району. Керівники страйкового комітету пообіцяли надати необхідні роз’яснення з цього питання через місцеві засоби масової інформації та в мережі інтернет. Працівники РЕМу відмітили, що для ліквідації аварій, пошкоджень у них відсутні ремонтні і паливно-мастильні матеріали для виїзду, і за свої кошти вони не зможуть їх придбавати, так як не отримують зарплату, бідують.

На зустрічі було висловлено надію, що відповідні органи згідно їх повноважень зроблять все можливе, щоб виконати законну вимогу працівників – виплатити їм зароблену чесним шляхом заробітну плату, та стабілізують соціальну напругу.

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ