Кілька десятків черкащан мітингували під «Обленерго» та роздавали свічки

У ці хвилини кілька десятків черкащан, обурені хаотичним вимкненням електроенергії, зібрались біля головного офісу ПАТ «Черкасиобленерго».

Як заявив головний ініціатор акції Ярослав Лавров, черкащани вимагають не безперебійного енергопостачання, а справедливих графіків відключення для всіх черкащан, пише Прочерк.

Учасники пікету ПАТ «Черкасиобленерго» таки отримали від нового керівництва підприємства пояснення й обіцянку змінити характер відключень електрики в Черкасах.

Активістів було не надто багато, але налаштовані вони були рішуче. До них приєднувалися перехожі. Також зібралося чимало журналістів.

– Ми розуміємо, що в країні – проблеми з електроенергією, що вимкнень не уникнути. Але просимо дати чіткий графік, щоб люди могли підготуватися, – пояснив журналістам адміністратор спільноти «Місто на Че» в соціальній мережі «Фейсбук», ініціатор пікету обленерго Ярослав Лавров. – Щоб не було нещасних випадків, щоб люди (а найстрашніше – діти) не сиділи по 2-3 години в темних ліфтах. Це неприпустимо. Нехай встановлять чіткий графік. Нехай почергово вимикають усіх. А то виходить, що дехто сидить по 8 годин без світла, а сусідні будинки, до яких палицею докинути, світяться. Ще раз наголошую: ми вимагаємо не постійної подачі електроенергії, а графіків.

Деякі учасники пікету закликали у разі, якщо в обленерго до них не дослухається, перекривати автомобільні дороги.

Начальник охорони ПАТ «Черкасиобленерго», який вийшов до пікетувальників, пообіцяв, що керівництво підприємства зустрінеться з представниками учасників акції. Але охочих виявилося занадто багато, а крім того, до прохідної рушило з десяток журналістів із відеокамерами. Тому, зорієнтувавшись на місці, представники підприємства пообіцяли, що до людей вийдуть керівники, а самі спробували вгамувати запал пікетувальників загальними поясненнями про важку ситуацію в енергетиці країни.

Урешті до людей вийшов нещодавно призначений в.о. голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Ігор Карпенко.

– Енергосистема України переживає труднощі, тому запроваджуються графіки відключення, – пояснив Ігор Олександрович. – Сьогодні ми провели додатковий селектор із персоналом і диспетчерами наших районних підрозділів. Буде сьогодні ж розроблено додатковий графік вимкнень, який до кінця дня буди узгоджено з райдержадміністраціями, мерами міст і доведено до населення.

Пікетувальники й далі обурювалися, що такого графіка досі не запроваджено, але заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, який також вийшов до людей, пояснив, що Ігор Карпенко – новий керівник, він розпочав роботу тільки кілька днів тому.

– За дорученням голови ОДА Юрія Ткаченка я сьогодні був на селекторній нараді, яку проводив, зрозумійте це, новопризначений виконувач обов’язків голови правління щодо графіків аварійних відключень. Насправді є проблема в тому, як працюють місцеві керівники РЕМів. Відповідно щойно було дано завдання до 13.00 сьогодні подати там, де є можливість, резервні графіки, які забезпечать, по-перше, соціальну справедливість (щоб не було такого, що один будинок постійно відключають, а в інших світло палає), – зазначив Віталій Коваль.

Він також наголосив, що є претензії до Черкаського міського РЕМу.

– Наскільки я розумію, там керівництво вже звільнене. Я чув, що Чигиринський, Чорнобаївський РЕМи довели графіки до населення, повідомили, в які години які села, які вулиці будуть вимикатися, і зняли соціальну напругу, – повідомив Коваль. – Зараз новий керівник, Ігор Олександрович, буде розбиратися, чому в інших районних структурах це не було зроблено, адже всі в однакових умовах.

Коваль зазначив, що о 13.00 буде проведено чергову селекторну нараду з місцевими представниками обленерго.

– Крім того, ми звернулися до міністра палива та енергетики щодо застосування так званих «віяльних відключень», коли ми чітко знаємо, що певна територія буде протягом трьох годин відключена, але потім усю добу вона матиме електроенергію, – сказав Коваль. – На сьогодні голова облдержадміністрації мав телефонну розмову, і ми готуємо такий лист-звернення, що наша область просить дозволити по центральній енергосистемі України застосовувати саме такий принцип. Ми готові до цього. За рішенням комісії з надзвичайних ситуацій ми звернулися до підприємств стосовно того, щоб вони перевели, за можливості, свої режими роботи на нічний період. У нас є перелік підприємств, які це зробили. Ми вивісимо цей список на сайті облдержадміністрації. На жаль, відгукнулися не всі.

Віталій Коваль зазначив, що міський голова Черкас Сергій Одарич його запевнив, що, як тільки буде погоджено графіки відключень, їх буде розміщено в Інтернеті й на входах до під’їздів.

Пояснення Карпенка і Коваля учасників пікету задовольнили, і вони розійшлися, водночас наголосивши, що у разі, якщо обіцянки виконано не буде, вони зберуться знов.

Наостанок Ігорю Карпенку пікетувальники вручили текст своїх вимог і подарунок – парафінову свічку.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ