Як відпочивають діти з Чорнобаївського району

КанікулиЯк повідомили онлайн-газеті Новини Черкас у секторі у справах сім’ї, молоді та спорту, на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2014­-2018 роки, затвердженої рішенням сесії районної ради від 06.08.2013 року № 25­1/VІ, Чорнобаївською райдержадміністрацією ведеться робота по оздоровленню та відпочинку дітей влітку 2017 року.

Ще 27 квітня проведено розширену міжвідомчу  координаційну нараду райдержадміністрації по літньому відпочинку та оздоровленню дітей та підлітків в літку 2017 року, на яку було запрошено директора оздоровчого закладу району, представників профспілкових організацій, санепідемстанції, медицини, поліції, рятувальників. На жаль, директор ДОЦ «Сосонка» відмовився від участі в координаційній раді.

В 2017 році заплановано охопити відпочинком та оздоровленням не менше 70% від загальної кількості дітей шкільного віку, в тому числі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме: 100% дітей­ сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та стовідсоткове оздоровлення дітей, батьки яких загинули або померли в зоні проведення АТО, і не менше 70% дітей інших соціально не захищених категорій.

На сьогоднішній день на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 607,2 тис. грн., з них 252,0 тис. грн. на оздоровлення дітей­сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 355,2 тис. грн. на харчування учнів 1­4 класів в пришкільних таборах відпочинку.

Що стосується надання коштів на оздоровлення дітей Фондом соціального страхування, Міністерством аграрної політики та продовольства України, то, на жаль і в цьому році таких коштів не передбачено, що знову ускладнить роботу по організації відпочинку та оздоровленню дітей.

Влітку 2017 року у 62 таборах при ЗНЗ району охоплено організованим відпочинком 1976 учнів, що становить 68%  від загальної кількості учнів 1­10 класів. Працюють 33 пришкільні табори відпочинку, в яких  відпочиває 1316 учнів та 30 таборів праці і відпочинку для 572­х учнів. Оздоровча кампанія проходить під гаслом «Мій рідний край – краплина України», сплановано заходи переважно національно – патріотичного спрямування.   

У 13 літніх мовних таборах 210 учнів удосконалили англійську мову.  У 33 дошкільних навчальних закладах відпочили 1405 дітей, для яких було забезпечено 4­х разове харчування.

Обласним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту проведено конкурсні торги щодо закупівлі послуг із організації оздоровлення дітей та визначено оздоровчий заклад в якому планується оздоровити. Так , 26 дітей з нашого району будуть оздоровлюватися в ПП «Оздоровчий центр» Чайка» в 3 зміну (17 липня по 6 серпня).

На даний час 3 дитини було оздоровлено в Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Пуща Водиця, Київська обл.) та 4 дитини – в УДЦ «Молода гвардія» м. Одеси.

32 дітей­сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  направлено до оздоровчого закладу «Придніпровець»  в Золотоніському районі.

Щодо оздоровлення дітей за рахунок часткової та повної компенсації вартості путівок в оздоровчих закладах за рахунок коштів профспілок, то в цьому році також планується залучати профспілкові кошти. Так, профспілка працівників освіти планує оздоровлювати дітей в санаторії «Мрія», профспілка медичних працівників в оздоровчому закладі «Смерічка» Івано­Франківської області та санаторії Кирилівки.

На сьогоднішній день не припиняється робота по направленню дітей до санаторно­лікувальних закладів області. Всім, хто звернувся за допомогою, надається роз’яснювальна та методична допомога. За 5 місяців цього року комунальним закладом «Чорнобаївський центр первинної медико­санітарної допомоги» до санаторіїв було направлено 48 дітей.

В цьому році також рекомендовано сільським та селищній радам продовжити роботу по виплаті матеріальної допомоги учасникам АТО для оздоровлення та відпочинку їх дітей за рахунок коштів місцевих бюджетів.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ