У Шполянській центральній районній лікарні з’явився сучасний реанімобіль

У Шполянській центральній районній лікарні з’явився новий, сучасний реанімобіль. Таку обновку в медичний заклад, вартістю 2,5 млн. грн, придбали багаторічні соціальні партнери Шполянської громади – Група компаній ЛНЗ.У Шполянській центральній районній лікарні з’явився новий, сучасний реанімобіль. Таку обновку в медичний заклад, вартістю 2,5 млн. грн, придбали багаторічні соціальні партнери Шполянської громади – Група компаній ЛНЗ.

Вручення автомобіля швидкої допомоги Шполянській районній лікарні відбулось у середмісті Шполи, біля приміщення районної поліклініки, повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Ключі від вартісного реанімобіля головному лікарю Шполянської ЦРЛ Василю Уманцю урочисто передав директор Лебединського насіннєвого заводу, депутат Черкаської обласної ради від Шполянщини Анатолій Ткаченко.

На заході були присутні голова Шполянської міської ОТГ Сергій Кравченко, голова районної ради Олександр Кузуб, керівники ЛНЗ, працівники Шполянської районної лікарні, місцеві ЗМІ та інші.

Досі, при необхідності перевезення хворого із одного стаціонару до іншого та при екстреній госпіталізації, шполянські медики користувались послугами реанімобілів із обласного центру чи столиці. Тому такому подарунку місцеві лікарі не натішяться. Медпрацівники переконані, що відтепер надійний чотирьохколісний помічник допоможе врятувати їм не одне людське життя.

- Скажу вам, що наразі не кожна обласна лікарня може похвалитися такою швидкою допомогою. Спеціалізований автомобіль, на відміну від звичайних машин швидкої, оснащений усім необхідним, завдяки чому бригада швидкої допомоги може проводити інтенсивний курс терапії, - говорить головний лікар Шполянської ЦРЛ Василь Уманець. - Також у нового покоління реанімаційних автомобілів піднятий дах, що дозволяє лікарю надавати допомогу пацієнту стоячи, безпосередньо, під час перевезення.

сучасний реанімобільВасиль Уманець щиро подякував Групі компаній ЛНЗ за потужну підтримку медичної галузі Шполянщини й висловив сподівання, що до такої традиції приєднаються й інші представники великого бізнесу.

Передаючи ключі від реанімобіля новому «власнику», директор «Лебединського насіннєвого заводу» Анатолій Ткаченко зазначив, що сьогодні, в умовах реформування системи охорони здоров'я, будь-який медичний заклад має бути оснащений сучасною медтехнікою і керівництво Групи компаній ЛНЗ чітко усвідомлює цю необхідність, знаходячи можливості для підтримки галузі.

- Лебединський насіннєвий завод уже не перший рік позиціонує себе як соціально відповідальний бізнес і надійний партнер, - зазначив Анатолій Миколайович. - І свої декларації підтверджує справами. Цей реанімобіль, який ми сьогодні передаємо Шполянській районній лікарні для потреб Шполянської громади, обладнаний найсучаснішими приладами і засобами для надання першої медичної допомоги. Тож, отримуйте подарунок від ЛНЗ, спішіть і встигайте на допомогу шполянам.

Сучасний реанімобіль – це не перший подарунок, який ЛНЗ подарувала Шполянській ЦРЛ за останній час. Так, у вересні 2015 року за кошти Лебединського насіннєвого заводу у сумі 1,5 млн. грн у Шполянській районній поліклініці встановили новий цифровий флюорограф. Завдячуючи такому подарунку вже майже два роки шполянські лікарі роблять якісні знімки для діагностики захворювання легень.

- Завдяки таким подарункам від соцпартнерів ми можемо максимально наближати медицину до людей. Зокрема, це стосується випадків тяжкого стану хворого зумовленого травмами різного походження чи захворювання, - зазначив голова Шполянської міської ОТГ Сергій Кравченко. – Проте я бажаю всім жителям Шполянської громади і району ніколи не стати пацієнтом цієї дорого вартісної техніки.

Наприкінці урочистого заходу маленькі шполяни разом із присутніми відпустили у небо повітряні блакитно-жовті кульки у знак надії на світле і гарне майбутнє.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ