Чому обмілів Гнилий Тікич? Хто винуватці і що робити?, - гадають у Звенигородці

Нещодавно до Звенигородської районної ради звернулася ініціативна група мешканців міста Звенигородки з приводу вирішення проблеми зменшення рівня води та забруднення річки Гнилий Тікич.

Нещодавно до Звенигородської районної ради звернулася ініціативна група мешканців міста Звенигородки з приводу вирішення проблеми зменшення рівня води та забруднення річки Гнилий Тікич.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Зокрема глибоке занепокоєння громадськості викликали факти забору води ТОВ «Рулонні газони» з міста Дніпропетровська та не врегульованої діяльності ЗЕА «Новосвіт» (Звенигородська ГЕС), як наслідок - зниження рівня води в Звенигородському водосховищі, внаслідок чого водойма замулюється та заростає очеретом, а вода з річки, яка є основним джерелом водозабезпечення міста Звенигородки, стає не придатною до вживання і не лише для приготування їжі, а навіть як технічна, так як має специфічний гнилісний сморід та болотяний колір.

Тоді ж, під час зустрічі з громадськістю, головою районної ради Володимиром Кучером було прийнято рішення терміново скликати розширену нараду для невідкладного вирішення питання. А оскільки розв’язання окремих аспектів проблеми лежало поза межами повноважень місцевої влади та районних служб, то на нараду були запрошені також представники Черкаського обласного управління водних ресурсів, обласної державної екологічної інспекції, головного управління Держгеокадастру, управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, а також вищезгаданих фірм, котрі здійснюють господарську діяльність на території району.

На жаль лише частина відповідальних обласних служб зголосилася на запрошення та направила своїх представників до Звенигородки. Однак від того дискусія в сесійній залі районної ради не стала менш гострою та напруженою. Це і не дивно. Адже водойма є основним джерелом живлення питною водою жителів районного центру. А знаючи якість води з місцевого водогону в попередні роки, питання, за цьогорічної посухи, набуло неабиякої гостроти та створило певну напругу в громаді. Тож і вимагає негайного втручання державних органів влади та відповідних екологічних служб для всебічного фахового вивчення питання та вирішення проблеми з метою недопущення екологічної катастрофи та запобігання загрози життю та здоров'ю людей.

Як з’ясувалося із виступів уповноважених представників служб, підозри громадськості, щодо незаконної діяльності вирощувачів рулонних газонів у селі Мурзинці частково підтвердились.

За наявною інформацією із необхідних документів для такого виду діяльності ТОВ «Рулонні газони» мають лише дозвіл на спецводокористування, однак за попередніми даними наявні порушення щодо оформлення правових відносин на земельну ділянку, розміщення насосної станції і точки забору води, а також діяльності у водоохоронній зоні, легального оформлення найманих працівників та низку інших.

За підсумками наради, з урахуванням пропозицій громадськості, намічено першочергові невідкладні дії щодо припинення незаконної господарської діяльності з боку підприємства та врегулювання водного режиму в межах басейну Звенигородського водосховища. За результатами виконання намічених заходів незабаром заплановано скликати наступне зібрання в такому ж складі.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ