У Черкасах хірурги проводять операції на заіржавілих столах

У Черкасах рятують лікарню швидкої допомоги. Операційні третьої міської оснащені за останнім словом техніки, щоправда, сімдесятих років. По 20-30 операцій на день медики змушені проводити на заіржавілих столах та під лампами, які ледь мерехтять.

У Черкасах рятують лікарню швидкої допомоги. Операційні третьої міської оснащені за останнім словом техніки, щоправда, сімдесятих років. По 20-30 операцій на день медики змушені проводити на заіржавілих столах та під лампами, які ледь мерехтять.

Вихід знайшли міські волонтери, інформує podrobnosti.ua, повідомляють Новини Черкас.

Це планова операція з видалення жовчного міхура і ниркових каменів. Команда хірургів працює більше години. Віктор Вегера проводить на рік сотні таких втручань.

«Достали камінчик із протоки, розбивається, протока дренується і жінка буде здоровою і щасливою ургентна служба у нас завжди важка. Хворих багато і хворі дуже запущені», — говорить Віктор Вегера, лікар першого хірургічного відділення 3 черкаської міської лікарні.

Та важко ще й через технічно застаріле обладнання. Щоб зробити необхідний надріз, хірургові потрібно ледь не впритул розглядати місце на тілі — операційні ліхтарі у третій міській лікарні швидкої допомоги не міняли ще із сімдесятих. Та ж проблема і з операційними столами — всі механізми у них вийшли з ладу і перетворилися на нерухоме залізо. Цій пацієнтці мають зробити терміновий рентген, асистент розповідає — це нагадує акробатичний трюк.

«Це нам треба втрьох вчотирьох і припідняти хворого. І щоб тьотя Маша підсунула касету обережно не торкнувшись нікого з нас і не торкнувшись хворого».

Дев’ять операційних у лікарні не переоснащувалися вже понад 40 років. Та зусиллями волонтерів сьогодні медзаклад отримав сучасні багатофункціональні хірургічні столи і чотири освітлювальні прилади. Столи українського виробництва, але європейської якості, запевняють у компанії виробника.

«Операції бувають різні, а він має аксесуари такі, як бокова підтримка, як підтримка для ніг і в різних ситуаціях вони необхідні».

Понад 400 тисяч гривень на нове обладнання всеукраїнський центр волонтерів «Піпл Прожект» збирав майже півроку. Головний лікар третьої міської каже, гроші на переоснащення хоч і виділяються, але їх катастрофічно не вистачає, тож звернутися до волонтерів медиків спонукала безвихідь.

«Це на скільки неочікавано було, що можлива така допомога для себе я відкрив ще одну сторінку такої. Ну, такого громадського відношення до лікувального закладу», — говорить Олександр Федорук, головний лікар третьої міської лікарні міста Черкаси.

На переоснащенні трьох операційних волонтери зупинятися не збираються. У планах центру — зібрати гроші ще для шести таких. Тому просять всіх небайдужих долучитися до цього проекту, адже він допоможе черкаським медикам врятувати ще не одне життя.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ