У Ватутіному сесія міської ради пройшла бурхливо та емоційно

29 червня відбулось чергове засідання Ватутінської міської ради, яке пройшло за присутності 18 обранців від громади нашого міста. До порядку денного попередньо було включено 22 питання, але за пропозицією міського голови Олександра Лисюка до переліку було добавлено ще чотири, які потребували нагального розгляду.29 червня відбулось чергове засідання Ватутінської міської ради, яке пройшло за присутності 18 обранців від громади нашого міста. До порядку денного попередньо було включено 22 питання, але за пропозицією міського голови Олександра Лисюка до переліку було добавлено ще чотири, які потребували нагального розгляду.

Традиційно першими розглядались депутатські запити. На засіданні із запитом звернувся лише депутат Олег Ступник, який піднімав питання щодо скасування ухваленого депутатами у грудні минулого року рішення про оплату праці працівників апарату, виконавчого комітету та інших структурних підрозділів Ватутінської міської ради. Але депутат Олександр Снітко зауважив, що рішення сесії може відмінити тільки суд, тому депутатом Ганною Тростянською було запропоновано внести до ухваленого раніше рішення зміни. Після тривалого обговорення даного питання та формування проекту рішення, депутатський запит більшістю голосів було підтримано.

Надзвичайно важливими завжди є питання, які стосуються бюджету. Начальник фінансового управління Валерій Пінькас запропонував до розгляду депутатів зміни до бюджету - збільшення, за рахунок субвенції з обласного бюджету, асигнувань в сумі 35,3 тис. грн. на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 3,1 тис. грн. на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни, 50 тис. грн. для виплати одноразової допомоги сім’ям загиблих в АТО, 1,3 тис. грн. для виплати щомісячної допомоги політв’язням та репресованим. За рахунок залишку коштів загального фонду міського бюджету 107 тис. грн.. виділяється на оплату енергоносіїв медичним закладам, 55,5 тис. грн. за проведені роботи з асфальтування доріг, 18 тис. грн. на відновлення решіток зливної каналізації та інші зміни, які більшістю депутатів були підтримані.

Далі міський голова запропонував кандидатуру Таїсії Дудник на посаду заступника міського голови, яка вже рік є вакантною. Олександр Лисюк повідомив, що Таїсія Іванівна є людиною з досвідом роботи в державних установах і зможе належно координувати соціально-економічний напрямок. Депутати підтримали запропоновану кандидатуру.

Депутати своїм рішенням призначили на посаду головного редактора міської газети «Місто робітниче» Олександру Дзюбу, яка вже не один рік працює в газеті та має відповідний рівень освіти і досвід роботи.

На пленарному засіданні також було заслухано звіт начальника фінансового управління про виконання міського бюджету за І квартал поточного року, звіт першого заступника міського голови про роботу за час його перебування на посаді, затверджено податки та збори на 2018 рік, розглянуті питання врегулювання земельних відносин, зняття з балансу виробничого управління житлово-комунального господарства двох будинків зв’язку з утворенням ОСББ та ряд інших питань, які депутати детально вивчали та обговорювали, перш ніж прийняти рішення.

Після розгляду всіх питань порядку денного, голова комісії з питань правопорядку, боротьби з організованою злочинністю, торгівельного, побутового обслуговування та захисту прав споживачів Ганна Тростянська доповіла депутатам про розгляд, на виконання доручення міського голови, комісією події, яка відбулась в ніч з 26.05.2017 на 27.05.2017, коли деякі з депутатів без наявного у них права зняли прапори, які були встановлені на щоглах біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та учасникам АТО У Сквері «Пам'ять» та знищили бетонну вазу на площі Соборності. Ганна Василівна зазначила, що на засіданні комісії були вивчені всі аспекти справи та заслухано очевидців подій. За результатами розгляду, комісія засуджує поведінку депутатів Євгена Підцерковного та Олега Рубана та прийняла рішення звернутись до правоохоронних органів для надання правової оцінки та прийняття відповідних мір до порушників.

Ганна Тростянська від імені депутатської групи ВО «Батьківщина» вручила міському голові Державний Прапор України для відновлення його у Сквері «Пам'ять».

На завершення міський голова зачитав звернення від працівників структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, в якому вони висловлюють обурення з приводу образливих висловлювань, які дозволяє собі депутат Олег Ступник в соціальних мережах. Міський голова запропонував дане звернення розглянути на засіданні профільної комісії з питань Регламенту, депутатської діяльності і етики та розвитку місцевого самоврядування.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ