У Черкасах рятували рятівника кота

У Черкасах рятувальники мусили рятувати не тільки кота, а і його рятівника. Про це у Фейсбуці розповів речник начальника управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

У Черкасах рятувальники мусили рятувати не тільки кота, а і його рятівника

Наводимо текст допису.

«Ця історія трапилася просто у центрі міста, але дивним чином не потрапила у топові місця обговорення соціальних мереж, та що там топові, враховуючи відсутність світлин з місця події, вона взагалі пройшла поза широкою увагою громадськості, хоча вона неймовірна, чудова і сюжетом і драматургією, має інтригу і неймовірну розв’язку.

Отже, ті хто звик гуляти коло «McDonald's», знають, що навколо нього час від часу із заклопотаним виглядом вештаються коти. Попри нагляд, спостереження та спроби підкупу, ніхто так і не знає достеменно, що ж вони там роблять. Версій, звісно, безліч, від гурманських турів до місця незвичних ароматів заморської кухні, до інспекторських перевірок робіт із благоустрою бульвару та правил користування містянами питними фонтанчиками. Як би там не було, коти там були, є, і напевне будуть у майбутньому.

Так ось, 26 червня один такій кіт саме зібрався перевірити бульвар, коли на нього «наїхали», ну мало не наїхали. Коти, хоч і мають 9 життів, але за кожне чіпляються як за останнє. Рятуючись від величезних коліс, наш герой, довірившись власними інстинктам, вдерся на дерево. Пробігши одним махом по стовбуру, він зупинився лише досягнувши висоти 4-го поверху.

З часом, маючи інстинкти, але не маючи досвіду із повернення з височини на землю, кіт почав вголос просити порад у навколишнього світу. Проте той, у своїй буденності, байдужості та швидкоплинності просто не помічав бідолаху. Аж поки за викликом однієї бабці, у якої зір та слух виявилися кращими за більшість молодих містян, на місце події не прибули рятувальники.

Розклавши автодрабину, вони енергійно побігли щаблями до сірого, проте, хеппі-енду завадила вроджена недовіра тварини до людей. Перш ніж рятувальники змогли до нього наблизитися, кіт перебрався на кілька метрів вище, заховавшись у гущині крони, куди дістатися драбиною вже було неможливо.

Кіт заховався та замовк, а розчаровані рятувальники, зірвавши голос на «кіс-кіс» та втративши надію підманути скотинку віртуальними смаколиками, повернулися до місця постійної дислокації.

Проте цей день, безумовно, повинен повернути котові віру у людство.

Бо пізно ввечері, коли через центр проходило вже більше людей, ніж машин, голос невдахи, який потроху спустився на рівень четвертого поверху, почула ще одна щира душа, навіть дві. Молода пара, хлопець та дівчина, саме проходили по під деревом, коли зверху почулося жалібне «м’яу», дівчина підняла голову, після чого доля хлопця була вирішена. А у кота зажевріла надія.

Згодом, випадкові перехожі будуть пригадувати основні репліки, які було чутно на місці рятувальної операції: «Та легко», «Я миттю», «Дивись, як це робиться», «Ти мій Тарзан».

Остання репліка стала майже пророцькою.

Проте, легко забравшись на дерево, хлопець потрапив у халепу. Майже досягнувши кота, який з цікавістю спостерігав за діями рятівника, молодик вирішив зручніше вмоститися між гілками. Але, несподівано посунувшись, він застряг у дуже незручній, а головне без шансів на самостійне звільнення позі. Ось тут дівчина миттю забула про кота і замислилася над більш нагальним питанням, як повернути собі хлопця. Клин клином, пригадала вона універсальне рішення, і рятуючи свого хлопця, викликала інших хлопців. Служба «101» не забарилася, вдруге за день встановивши на тому ж самому місці автодрабину, рятувальники швидко допомогли молодику повернутися.

Далі найпрекрасніше, хеппі-енд!

За усією цією метушнею навколо хлопчини та його фізичного здоров’я, яке чомусь хвилювало дівчину не менше за самого звільненого, усі якось забули про кота. А між іншим той часу не гаяв. Спостерігаючи увесь цей гармидер навколо своєї морди, волохатий зрозумів, що з краще зникнути по тихому. Напрочуд швидко спустившись, він чимдуж накивав п’ятами, прудко зникнувши у темному підворітті кам'яних хащів».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ