Сума збитків від буревію по Черкаському району – понад 3 мільйони гривень

Зараз всі зусилля районної і місцевої влади спільно з громадськістю Черкаського району спрямовані на ліквідацію наслідків негоди. Через буревій сталось повалення дерев, опор електромереж, пориви ліній електропередач, зірвано покрівлі з дахів приватних будинків, промислових об’єктів, об’єктів життєзабезпечення населення та комунальної сфери, а саме:Зараз всі зусилля районної і місцевої влади спільно з громадськістю Черкаського району спрямовані на ліквідацію наслідків негоди. Через буревій сталось повалення дерев, опор електромереж, пориви ліній електропередач, зірвано покрівлі з дахів приватних будинків, промислових об’єктів, об’єктів життєзабезпечення населення та комунальної сфери, а саме:

  • пошкоджено повітряних ліній 10кВ-28 шт;
  • пошкоджено повітряних ліній 0.4кВ-700 шт;
  • знеструмлено трансформаторних підстанцій 6-10/0,4кВ,-293 шт;
  • знеструмлено населених пунктів -19;
  • пошкоджено дахи 5 — ти загальноосвітніх шкіл на суму 325 тис. грн.;
  • пошкоджено 9 об’єктів соціальної сфери, які перебувають на балансі сільських рад на суму 1413,0 тис. грн. ( в т.ч. 663 тис. грн -Свидівоцький ДНЗ).

Як інформують Новини Черкас, нанесено особливо значних збитків приміщенням територіального центру с. Лозівок, а саме: зруйновано дах основного та господарського будівель, для відновлення яких необхідно 996 тис. грн.

Пошкоджено дахи у115 приватних домоволодіннях на суму 643 тис. грн.

Загальна сума збитків по району складає 3377,0 тис. грн

Підприємства агропромислового комплексу зазнали збитків на суму 1 млн. 321 тис. грн.

Черкаським РЕМ проведені відновлювальні роботи, для було залучено 14 одиниць техніки та більше 70 працівників Черкаського району електричних мереж. За минулі 2 доби на відновлювальні роботи витрачено біля 1200 л бензину марки А-92, 600 літрів дизельного пального та 400 літрів пропану.

На сьогодні ще залишається частково знеструмленими по лініям 0,4кВ населені пункти: Шелепухи, Софіївка, Гута-Межирицька, Тубільці,

У лісових господарствах пошкоджено 21 га насаджень (Мошнівське лісництво – 10 га, Свидівоцьке лісництво – 5 га, комунальне підприємство «Райліс» – 6 га).

На сьогодні проводяться роботи щодо перекриття даху за рахунок власних коштів Будищенської, Тубільцівської, Софіївської, Шелепуської ЗОШ. По Мошнівській ЗОШ розробляється проектно-кошторисна документація на ремонт покрівлі площею 470 м2.

В Територіальному центрі соціального обслуговування та надання соціальних послуг відновлено електропостачання, проведено гідроізоляцію даху житлового приміщення 300 м2, розчищено територію від наслідків буревію.

ДП «Перемога Нова» надано 1050 листів шиферу на перекриття зруйнованих дахів приватних будинків сіл Лозівок та Будище. Крім цього, даним підприємством розпочато ремонт покрівлі ДНЗ с. Лозівок.

Враховуючи наслідки, які заподіяла негода на засіданні місцевої комісії ТЕБ та НС було вирішено:

  1. Відповідно до класифікаційних ознак видам надзвичайних ситуацій класифікувати по коду 20331 надзвичайна ситуація пов’язана з сильним вітром (швидкістю 25м/с) охоплюючи шквали та смерчі номер ознаки 2.1; 2.6; 1.70.
  2. Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 №755 «Про затвердження порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій», розпорядження Черкаської райдержадміністрації від 29.12.2016 № 406 « Про місцевий матеріальний резерв для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Черкаського району», підготувати розпорядження Черкаської районної адміністрації про використання матеріального резерву та передачу 325 літрів дизельного пального та 330 літрів бензину Черкаському РЕМ.
  3. Приведено в дію План приведення у готовність до дій за призначенням за сигналом “Збір-Аварія“ особовий склад Черкаського міськрайонного відділу УДСНС України у Черкаській області. В цілодобовому режимі працюють мобільно- оперативні групи.
  4. В Черкаському районі наявний залишок резервного фонду бюджету в сумі 250 тис.грн., який буде спрямовано на ліквідацію наслідків стихійного лиха в Черкаському районі.
  5. ПАТ «Черкасиобленерго» Черкаський район електричних мереж продовжує проводити відновлювальні роботи з електропостачання.
Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ