Чорнобаївщина підраховує масштаби руйнації під час стихії

3 липня під час наради за результатами ліквідації наслідків стихійного лиха, яке прокотилось Чорнобаївщиною 1 липня, голова райдержадміністрації Сергій Джоболда зосередив основну увагу селищного голови, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб та відомств, підприємств та організацій навколо вирішення першочергових проблемних питань.3 липня під час наради за результатами ліквідації наслідків стихійного лиха, яке прокотилось Чорнобаївщиною 1 липня, голова райдержадміністрації Сергій Джоболда зосередив основну увагу селищного голови, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб та відомств, підприємств та організацій навколо вирішення першочергових проблемних питань.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації.

- На сьогодні вже визначено масштаби та об’єкти руйнації, заклади соціальної сфери, які потребують першочергової допомоги, попередньо, підраховані збитки, завдані негодою та вирішуються механізми компенсації постраждалим, - зазначив очільник району. – Необхідно активізувати роботу депутатів селищної ради по визначенню об’єктів руйнування в приватних домоволодіннях.

За підсумками проведеного засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлено розмір збитків закладам соціальної сфери, економіки, промисловості, сільськогосподарським підприємствам та житловому сектору завданих стихією 1 липня 2017 року, а саме:

В лікувальних та аптечних закладах на площі 4400 м.кв зруйновано покрівлі дахів. Сума завданих збитків становить 3 млн 985 тис. грн.

В закладах освіти зруйновано 5000 м.кв даху, а також 60 м.кв вікон. Сума завданих збитків становить 3 млн 900 тис. грн.

В закладах культури зруйновано понад 1000 м.кв даху на загальну суму 3 млн 40 тис грн.

В житловому секторі знищено:

Шифер 8-хвильовий – 108395 шт.

Вікна – 128 шт.

Скло віконне – 358 кв.м.

Шифер плаский – 422 шт.

Загальна сума збитків нанесених індивідуальному та багатоповерховому житловому фонду становить 19 млн. 810 тис. грн.

Промисловим підприємствам району нанесено збитків на загальну суму 3 млн 150 тис. грн. ( в тому числі зруйновано 2650 м.кв покрівлі).

Загальна сума завданих збитків по району – 35 320 тис. грн.

Сільськогосподарським підприємствам району завдано збитків на суму близько 138 млн. грн. У 12 господарствах знищено посіви на площі 2657 га, та частково на площі 3707 га, зокрема озимої пшениці – 580 знищено та 441 частково, кукурудза на зерно – 1055 га знищено та 2224 частково, кукурудза на силос – знищено 430 га, соя – знищено 200 га та 496 частково знищено. Також зазнали збитків господарські будівлі, зерносклади та інші споруди на загальну суму 6 млн 364 тис грн.

Районні електричні мережі зазнали прямих збитків на суму 360 тис. грн., зокрема було відключено 28 населених пунктів району, лінії електропередач 10 кВ довжиною 150 км та 246 електропідстанцій ТП 10/0,4 кВ.

На даний час без електропостачання залишається 14 населених пунктів, 114 підстанцій та 92 км ліній електропередачі.

Спільними силами та засобами підприємств, установ та організацій та жителів району було проведено розчистку 29 тис. м.кв прибудинкових територій багатоповерхового житлового фонду та 84 тис. м.кв прибудинкових територій індивідуального будівництва, 800 тис. м.кв вулично-дорожньої мережі. Відновлено водопостачання правого берега смт Чорнобай та закінчуються роботи по відновленню лівого берега. Розчищено від 400 повалених дерев вулиці сіл та селища а також розблоковано дороги місцевого та загального користування.

По закінченні наради Сергій Джоболда дав доручення розпорядникам коштів виготовити проектно-кошторисну документацію на об’єкти та зробити розрахунки збитків згідно Постанови КМУ від 15.02.2002 року №175 про затвердження методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, та рекомендував начальнику Чорнобаївського відділу поліції – забезпечити патрулювання населених пунктів району, що постраждали внаслідок стихії, та провести заходи щодо попередження спекуляції будівельними матеріалами за завищеними цінами.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ