Кримківський ФАП відтепер з фельдшером

Відтепер фелдшерсько-акушурський пунк села Кримки Шполянської міської ОТГ очолюватиме фахівець лікувальної справи, фельдшер Марія Таран.Професія фельдшера в Україні хоч і почесна, але бажаючих працювати особливо у сільській місцевості – небагато. Як приклад – село Кримки, що знаходиться неподалік від адмінцентру Шполянської міської громади, довгий час не мало власного фельдшера.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Як зазначає головний лікар Шполянського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Качан, вони неодноразово звертались із запитами до Черкаського Управління охорони здоров’я з метою відшукати серед випускників медичних закладів бажаючих обійняти посаду фельдшера у сільському ФАПі. Та охочих працювати медиком у сільській місцевості не те, що не багато, їх взагалі не має.

- Звичайно, жителі Кримок не лишались без медичних послуг. Із жовтня 2016 року їх обстежували і надавали необхідну допомогу лікарі та медпрацівники із міста Шполи чи сусіднього села Водяне, Шполянського району. - повідомила Наталія Георгіївна.

Відколи село Кримки ввійшло до складу Шполянської міської ОТГ вирішенням цього завдання зайнявся сам голова громади Сергій Кравченко. Він постійно тримав це питання на особистому контролі. Як результат, відсьогодні головний лікар разом із працівниками Шполянського ЦПМДСД, завдячуючи допомозі очільника міської ОТГ радіють, що їхній трудовий колектив поповнився ще одним молодим спеціалістом.

Відтепер фелдшерсько-акушурський пунк села Кримки Шполянської міської ОТГ очолюватиме фахівець лікувальної справи, фельдшер Марія Таран.

Як повідомляє депутат міської ради Володимир Перегон, радіють цій новині не лише працівники медицини Шполянщини, а самі мешканці Кримок.

- Люди задоволені тим, що зможуть щодня перевірити стан здоров’я. звернутись за порадою чи отримати першу медичну допомогу, - констатує Володимир Миколайович. – До того ж, Кримківський ФАП завжди був одним із найкращих у районі по наданню якісної медичної допомоги, додержувався всіх правил і санітарних норм визначених Міністерством охорони здоров’я України. І це чудово, що його очолить молода людина, яка бажає працювати і розвивати медицину у сільській місцевості, - підкреслив Володимир Перегон.

Сам же очільник міської громади Сергій Кравченко зізнається що хвилювався, аби ситуація із відсутністю фельдшера у Кримках не стала критичною. Сергій Володимирович переконаний, що селяни заслуговують на якісні послуги від кваліфікованих лікарів і вони нічим не відрізняються від міських жителів, котрі мають все ж таки трохи кращий доступ до лікування, ніж мешканці сіл об’єднаної громади.

- Ми будемо всіляко заохочувати медпрацівників їхати працювати у село, - каже Сергій Кравченко. - Приміром наш молодий фельдшер Марія Олександрівна Таран буде забезпечена місцем для проживання. Спочатку винайматимемо квартиру, а в перспективі - придбати постійне житло для сільського фельдшера.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ