Лисянські депутати «завалили» інноваційні школи і «послали» Вельбівця

Остання сесія Лисянської районної ради тривала понад чотири години, і, напевне, претендуватиме на найбільш скандальну сесію року. Були тут і дискусії, і словесні перепалки, і відверті звинувачення. Хоча, здавалося б, у регламенті стояли звичайні, неконфліктні питання і зміни до бюджету.

Остання сесія Лисянської районної ради тривала понад чотири години, і, напевне, претендуватиме на найбільш скандальну сесію року. Були тут і дискусії, і словесні перепалки, і відверті звинувачення. Хоча, здавалося б, у регламенті стояли звичайні, неконфліктні питання і зміни до бюджету.

Обстановку в залі збурило представлення начальником відділу освіти РДА Лілією Гнатюк програми «Інноваційні школи Лисянщини», згідно якої заплановано виділити з бюджету на них 1,2 млн. грн, пишуть Вісті Черкащини, повідомляють Новини Черкас.

– На постійній комісії з питань планування, бюджету і фінансів пояснити витрати основної суми в 918102 гривні та решти коштів начальник відділу освіти так і не змогла, – перебив її виступ голова комісії Василь Клівак. – Ще 26 червня ми попросили показати депутатам хоча б програму, згідно з якою плануються витрати. Виявляється, її ще не було й в помині. 30 червня програму таки розробили. Але в поспіху наробили багато «ляпів».

Наприклад, в пункті 2 програми стоїть «Реорганізація інноваційних шкіл Лисянщини у відповідності до перспективних моделей і програм свого розвитку (припинення діяльності; реорганізація; створення нового навчального закладу; конкурсний набір педагогічних працівників; формування контингенту учнів)». Вказано строк виконання: квітень-червень 2017 року.

На ділі станом на 30 червня нічого подібного зроблено не було. Також чомусь, аж на серпень відділ освіти запланував розробити і затвердити статут Лисянського НВК і створити на його базі інноваційну школу.

За кошти на реалізацію програми депутати не проголосували, хоча за її підтримку виступив присутній на сесії голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Тепер освітянам доведеться терміново доопрацьовувати програму, адже до початку навчального року залишилося не так багато часу.

Подібні рішення, переконаний Вельбівець, дуже шкодять району. На останній сесії Черкаської обласної ради, відповідно до діючих програм, депутати передбачили виділення із обласного бюджету кошти на створення класів із інноваційним оснащенням.

– Своїм рішенням ви фактично відмовились від значного фінансового ресурсу бюджету вищого рівня. Це неприпустимо. Адже від цього в першу чергу втрачає громада. Ви позбавляєте район перспектив розвиватись, а молодь – здобувати вищий рівень знань і навичок на відповідному обладнанні й у сучасних інтерактивних кабінетах, – зазначив голова облради, звертаючись до депутатів.

Зауважимо, на цій же сесії депутати із «скрипом» прийняли рішення про припинення діяльності Бужанського навчально-виробничого комбінату, який функціонував понад тридцять років. Причина – закінчення ліцензії і неможливість її продовжити.

Теми: Лисянка
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ