На черкаський зоопарк чекають нові зміни

Черкаський зоопарк продовжать реконструювати. У ньому хочуть повністю замінити старі вольєри на нові – сучасні та просторі, більше того – навіть розширити його територію. Натепер директор Євгеній Ван веде перемовини з потенційним інвестором із приводу концепції подальшого етапу перебудови звіринцю.

Черкаський зоопарк

Разом із тим, міський голова Анатолій Бондаренко дав доручення облаштувати площу перед входом у зоопарк та стоянку для автомобілів (ця територія належить КП «Дирекції парків»), інформують Новини Черкас. Раніше силами комунальних служб був здійснений поточний ремонт заїзду з боку вулиці 30-річчя Перемоги.

Нагадаємо, зоопарк у Черкасах був заснований 1 травня 1979 року на базі зоокуточка обласної станції юних натуралістів. Тоді в ньому мешкало близько 86 тварин. У 2008 році розпочалася його масштабна реконструкція, яка триває і дотепер.

– Зараз нам хотілося б знести на території зоопарку всі старі приміщення та вольєри, натомість відбудувати нові – сучасні та комфортні для тварин. Водночас, у нас є плани з приводу його розширення, утім, для цього треба ще вирішити деякі земельні питання, – розповідає Євгеній Ван. – Загалом ми ще напрацьовуємо концепцію для продовження реконструкції. Оскільки для нас важливо не просто збільшити кількість відвідувачів, а й зробити все для того, щоб зоопарк міг повноцінно функціонувати.

За словами Євгенія Вана, за останні дев’ять років у черкаському зоопарку вдалося втілити в життя низку змін. Завдяки ним – він став більш привабливим для відвідувачів.

За останній рік їхня кількість суттєво зросла. Так, тільки за перше півріччя цього року на тварин туди прийшло подивитися стільки ж людей, як за весь попередній рік. До слова, в 2016-ому році там зафіксували близько 97 тисяч відвідувачів.

Розпочали реконструкцію з будівництва тераріуму. Тоді його звели за кілька місяців. У 2009 році там перейшли до облаштування зооветеринарного блоку, а ще – нового павільйону для папуг. Тоді ж почали роботу над ще одним проектом «Змінні експозиції», його завершили за два роки – в 2011-ому. Відтоді у павільйоні провели кілька різних експозицій-виставок: «Безхребетні тварини», «Світ під мікроскопом», «Тропічні метелики», «Земноводні світу».

У різні роки в черкаському зоопарку оновили вольєри для тигриці й для копитних тварин. Окрім цього, в 2011 році в черкаському зоопарку запрацював комплекс із зимовими приміщеннями. Далі почали працювати над новою експозицією «Лиси і єноти», комплексу «Леопарди і рисі», «Хижі птахи України».

Цього року в «Черкаському зоопарку» відкрили унікальний експозиційний комплекс «Земля ведмедів і вовків». Для звірів облаштували просторі вольєри зі скляними отворами та штучними водоймами. Цей проект вдалося реалізувати завдяки спонсорській фінансовій підтримці.

– Ми намагаємося створити природні умови для всіх тварин, у тому числі й для тих, хто мешкає в клітках, – підкреслив Євгеній Ван. – Для прикладу, клітка, де наразі живе леопард, з накриттям, бо це кішка й вона здатна за інших умов вийти з вольєру. Але, у той же час, площа такого вольєру склала понад 200 квадратних метрів.

У скільки обійдеться новий етап реконструкції зоопарку, за словами Євгенія Вана, поки говорити зарано. Усе залежатиме від того, над чим розпочнуть працювати.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ