Пединівка відзначала День села

Щирими усмішками, дотепними жартами і запальною піснею наповнилася минулої суботи Пединівка, яка відзначала свій День села. За традицією, святкова гомінка родина зібралася на центральній площі побіля клубу.

Щирими усмішками, дотепними жартами і запальною піснею наповнилася минулої суботи Пединівка, яка відзначала свій День села. За традицією, святкова гомінка родина зібралася на центральній площі побіля клубу.

Особливо ж веселилася на святі дітвора, яка спускалася із надувних гірок, смакувала солодкою ватою, гралася на батутах та ловила "золоті" рибки у дитячому басейні. А літні люди з цікавістю оглядали витвори народних майстрів, що увібрали в себе багатовікову національну минувшину. Адже ж, як зазначив, вітаючи громаду зі святом, сільський голова Пединівки Анатолій Бойко, їхнє село споконвіків славиться своїми талановитими і працьовитими людьми, які творять його славну історію, ошатність та добробут. Серед них і спонсори урочистостей — агрофірма "Батьківщина Шевченка" ТОВ НВФ "Урожай", пединівська ГО "Дружба", приватні підприємці Алла Ракша, Майя Кальніцька, Юрій Федоренко, Олександр Гринько, та жителі села Володимир Пономаренко, Віталій Кальніцький, Ольга Бойко та працівники клубу й аматори сцени, завдяки котрим свято вдалося яскравим та багатобарвним. Здоров'я й успіхів в усіх благородних справах та починаннях зичив пединівчанам і керівник агрофірми "Батьківщина Шевченка" ТОВ НВФ "Урожай" Василь Щербатюк.

А потім довкілля заполонили мелодії пісень про дорогу серцю кожного малу батьківщину і рідну Україну у виконанні жіночого вокального ансамблю "Мрія", які, до слова, вразили глядачів не тільки майстерним виконанням, а й новими сценічними костюмами, закупленими за кошти народного депутата Валентина Ничипоренка; фольклорного ансамблю "Надвечір'я", танцюристок Юлі Коцюруби та Юлі Кальніцької. А коли заграли відомі далеко за межами рідного села троїсті музики, здається, ноги самі запросилися до танку. Та й гуморески із сільського життя викликали сльози радості та захоплення. Бо любов до рідного села — найцінніша святиня, про яку пише найкращими і найтеплішими словами місцевий поет Микола Темченко, чиї вірші читала Галина Коваленко. Із прекрасним пісенним дарунком завітали на свято до сусідів і гості із Моринців та Шевченкового.

Цю різножанрову мистецьку палітру самобутніх талантів присвятили й поважним старожилам, яким на своєму довгому віку вдалося багато пережити: Теклі Дишлюк, Марії Щербак, Поліні Стеценко, Павлині Коваленко, Варварі Сороці, Вірі Бойко, Марії Бондаренко; й молодим подружжям Івану та Світлані Кондрашевичам, Ярославу Лясовому та Анжелі Піддячній, Вадиму та Анастасії Леусам, Роману та Юлії Харченкам, яким невтомний лелека цьогоріч подарував діток; багатодітним матерям Лесі Овчарук, Людмилі Шубаркіній, Наталії Нех, Ользі Кочерзі. Стали на весільний рушник і підняли келихи з іскристим шампанським "срібні" ювіляри Анатолій і Ольга Бойки та Володимир і Леся Кондрашевичі.

Не оминули увагою і земляків, які захищали Батьківщину від агресорів на сході: Олега Гринька, Максима Бойка, Валерія Дорофієнка, Юрія Шевченка та Юрія Задою, дарунком яким стала пісня юних україночок Юлі та Ані Коцюруб. Добрим словом відгукнулися й про клопітку працю місцевих митців, серед яких — родина дзвінкоголосих соловейків: Сергія, Варвари, Юлі та Ані Коцюруб та майстрині-кулінарки Олени, фотографіями тортів якої милувалися ті, хто оглядав виставку виробів майстрів прикладного мистецтва. Пісні і подарунки отримали і самі творці прекрасного — Лідія Бойко, Ганна Вербило, Світлана Леус, Юлія Краснопєвцева, Ольга Бойко, Леся Норенко, Любов Кочерга та Лілія Байда. Їм ведучі побажали нових ідей та здоров'я для реалізації творчих задумів, закликавши усіх жителів села дарувати людям свої уміння, бо талановитих людей у селі дуже багато. І щоб не міліла криниця їхніх надбань, щоб щедрі лелеки приносили у їхні домівки діток, щоб процвітав великий український рід, прозвучала на вінець свята невмируща "Родина". Та ще довгенько святкувала Пединівка: смакувала запашним козацьким кулішем і розігрувала безпрограшну лотерею, учасники якої отримали багато цінних у господарстві призів, завдяки очільнику громади Анатолію Бойку, спонсорам та місцевим митцям, які разом з натхненним творцем — директором клубу Валерієм Черкасенком, організували для них прекрасне свято розваг та відпочинку.

Новини Черкас, за матеріалами районної газети "Шевченків Край"

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ