Кам’янська районна рада засудила Кам’янську міськраду за ігнорування інтересів громади

26 липня 2017 року на позачерговій 21 сесії Кам96;янська районна рада сьомого скликання прийняла звернення до депутатів Кам’янської міської ради щодо ситуації, яка склалася з питань добровільного об’єднання територіальних громад Кам’янського району.

26 липня 2017 року на позачерговій 21 сесії Кам`янська районна рада сьомого скликання прийняла звернення до депутатів Кам’янської міської ради щодо ситуації, яка склалася з питань добровільного об’єднання територіальних громад Кам’янського району.

Про це йдеться в рішенні № 21-2/VІІ від 26.07. 2017 р., текст якого має у розпорядженні онлайн-газета Новини Черкас. Публікуємо документ повністю:

Рішення

Про звернення депутатів Кам’янської районної ради до депутатів Кам’янської міської ради щодо ситуації, яка склалася з питань добровільного об’єднання територіальних громад Кам’янського району

 

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

вирішила:

Схвалити звернення депутатів Кам’янської районної ради до депутатів Кам’янської міської ради щодо ситуації, яка склалася з питань добровільного об’єднання територіальних громад Кам’янського району ради (текст звернення додається).

Направити дане рішення до депутатів Кам’янської міської ради, міському голові Тірону В.І.

Опублікувати дане звернення в районних засобах масової інформації.

Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, зв’язків з об’єднаннями громадян та органами місцевого самоврядування, законності, правопорядку, боротьби зі злочинністю та антикорупційної політики.

Голова ради С. Сундуков

Додаток

до рішення районної ради

від 26.07.2017 року № ___VIІ

Звернення

депутатів Кам’янської районної ради до депутатів Кам’янської міської ради щодо ситуації, яка склалася з питань добровільного об’єднання територіальних громад Кам’янського району

Звертаємось до Вас у зв’язку із систематичним порушенням прав територіальної громади міста Кам’янка, які допускаються Кам’янською міською радою під час добровільного об’єднання територіальних громад Кам’янського району.

Ми не можемо залишатися осторонь процесу, який, на перший погляд сьогодні, не є таким актуальним і болючим для кожного українця, як. наприклад, низькі зарплати, ціни на комунальні послуги, безробіття і погані дороги. Адже мова йде про майбутнє – про об’єднання громад або точніше визначення напрямку, в якому буде слідувати весь Кам’янський район. Проте, на сьогодні це майбутнє залишається під загрозою внаслідок незрозумілих амбіцій та дій окремих посадових осіб.

Громада міста Кам’янки обурена тим, що міська влада визначає вектор розвитку нашого міста ігноруючи думку його мешканців приймаючи рішення щодо добровільного об’єднання територіальної громади без проведення громадських обговорень.

Рішення Кам’янської міської ради від 07.06.2017 №24-2/УІІ «Про схвалення проекту рішення Кам’янської міської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад» було прийняте з порушенням встановленого порядку добровільного об’єднання територіальних громад, адже прийняттю даного рішення повинно було передувати проведення обов’язкового громадського обговорення, яке проведене не було!

Просимо звернути Вашу увагу, що громада не проти добровільного об’єднання. Громада переконана, що місту і району необхідно об’єднуватися в одну громаду. Мова йде не про те, хто до кого має приєднатися – місто до району чи навпаки, а про те,- щоб утворити одну об’єднану територіальну громаду, яка б включала всі сільські громади Кам’янського району.

Ми вважаємо, що наразі склалась ситуація, яка тягне за собою позбавлення права вибору жителів сільських громад скористатись наданим Законом можливістю щодо об’єднання. Адже ті люди, які живуть у віддалених від Кам’янки селах і не мають великих підприємств та роботодавців також заслуговують на освітлені вулиці та гарні дороги як в нашому місті, так і в селах району,а їх діти – на якісну освіту та перспективне майбутнє!

Так при створенні громад, та при вивченні законів України по даному питанню, виникає загроза і існування територіальних громад а саме територіальні громади не набули в Україні правонаступництва, тому вони не можуть стати повноцінними суб’єктами ринкових відносин, соціально-економічних, ринкових, політичних відносин, що посилює ризик їх інституційної неспроможності, що суперечить Європейській хартії місцевого самоврядування, де члени громад є реальними власниками комунального майна та вигодоодержувачами.

Земля за межами населених пунктів не передана у власність територіальних громад.

Державний земельний кадастр не містить інформації щодо 50 % загальної площі земель країни.

Не проведена інвентаризація земель та комунального майна і не внесене дане майно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

Не внесені зміни до Конституції України, до Цивільного, Земельного, Лісового, Бюджетного Кодексів України, Закону України “Про місцеве самоврядування”, Закону України “Про місцеві вибори”, та цілого ряду підзаконних актів, що дозволяє змінити систему місцевого самоврядування в країні, привівши їх у відповідність до європейської моделі.

Більшість країн ЄС, а саме Франція, Чехія, Іспанія, та інші, не пішли на таке “укрупнення” та децентралізацію”.

Тому депутати районної ради закликають депутатів міської ради, всіх небайдужих мешканців міста та сіл району бути єдиною громадою, яка б включала місто Кам’янку та всі сільські громади Кам’янського району.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ