Учасники АТО Шполянщини вирішили звернутися до Кабміну

28 липня та 2 серпня 2017 року в Шполянській райдержадміністрації під головуванням заступників голови РДА відбулися робочі наради щодо введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 № 413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними».28 липня та 2 серпня 2017 року в Шполянській райдержадміністрації під головуванням заступників голови РДА відбулися робочі наради щодо введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 № 413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними».

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

У нарадах брали участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі, сільські голови і члени громадської організації «Спілка учасників АТО Шполянщини», заступник начальника управління агропромислового розвитку, фермери, спеціалісти СПОП «Відродження», СТОВ «Україна», СТОВ «Шпола - Агро-Індустрі», та учасники АТО.

В.о. начальника відділу Держгеокадастру в Шполянському районі Олександр Матвійчук поінформував присутніх про те, що Кабінет Міністрів України постановою № 413 від 07.06.2017 року ухвалив «Стратегію раціонального управління землями сільськогосподарського призначення державної власності».

При розпорядженні землями вводяться такі уніфіковані правила: передача державних земель в оренду здійснюється виключно на аукціонах за єдиними стартовими умовами - на термін 7 років при ставці не нижче 8% від нормативної грошової вартості цієї землі, що відповідає середньому рівню оренди по галузі.

У разі відмови орендаря від земельної ділянки, її повторна передача здійснюється також на торгах, а не в ручному режимі. Цим припиняється схема, за якою землі, повертаючись із користування, ділилися по 2 га і вилучалися із державної власності назавжди через безоплатну приватизацію.

Також вводиться жорсткий розрахунковий норматив площі землі, яка може бути передана на місцевому рівні безоплатно, - не більше ніж 25% від площі земель, що були передані в оренду на конкурентних засадах за попередній звітний період. Пріоритет на отримання землі на безоплатних засадах матимуть учасники АТО.

Відбулося обговорення доповіді Олександра Сергійовича, у якому окрім голови райдержадміністрації Володимира Потапенка, брали участь голова громадської організації «Спілка учасників АТО Шполянщини» Віктор Савчук, заступник голови районної ради Лідія Татарина, воїни АТО та члени їх родин.

В результаті обговорення учасники нарад одноголосно вирішили ініціювати перед Кабінетом Міністрів України внесення змін до зазначеної постанови в частині забезпечення реалізації учасниками АТО права на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Присутні воїни АТО та їхні рідні мали можливість поставити будь-яке запитання представникам Шполянської організації «Спілка учасників АТО Шполянщини» та керівництву району. Всі присутні зійшлися на тому, що такі наради є вкрай необхідними та будуть проводитися і надалі.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ