Шполянські владці відвідали ювілярку

Саме про цю новину повідомили керівники району жительку Лозуватки Марію Панасівну Бойко, якій 8 серпня 2017 року зозуля накувала мудрих дев’яносто...«Кожен ветеран – гордість нашого краю, приклад людського героїзму та незламності духу», – щоразу наголошує на цих словах голова Шполянської районної державної адміністрації Володимир Потапенко, вітаючи земляків поважного віку.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Прийшовши на посаду очільника району Володимир Миколайович започаткував цю славну традицію. Не відходить від неї і сьогодні, а навпаки, у співпраці з головою районної ради Олександром Кузубом відпрацьовують всі можливості аби ветерани почували себе більш захищеними. Як приклад, завдяки коштам виділеним із районного бюджету, сьогодні 90, 95 - ти та 100-річні ювіляри Шполянщини отримують одноразову грошову допомогу. Саме про цю новину повідомили керівники району жительку Лозуватки Марію Панасівну Бойко, якій 8 серпня 2017 року зозуля накувала мудрих дев’яносто...

жителька Лозуватки Марія Панасівна Бойко, якій 8 серпня 2017 року зозуля накувала мудрих дев’яносто... Народилася в далекому 1927-му. Її життя – не просто історія покоління, яке пізніше назвуть «дітьми війни», – це доля усього народу у ті карколомні часи.Народилася в далекому 1927-му. Її життя – не просто історія покоління, яке пізніше назвуть «дітьми війни», – це доля усього народу у ті карколомні часи.

Скільки років минуло, скільки зелених літечок отаких було у житті нинішньої ювілярки Марії Панасівни. Не раз буває, тихими вечорами бережно вдивляється у пожовклі від часу фотографії і щоразу ніби зустрічається з сивою давниною свого минулого.

Спогади… спогади… спогади… І все ж тернову стежку свого життя їй вдалося вимережити яскравою ниткою любові і турботи до своїх найрідніших. Сьогодні справжньою опорою Марії Панасівни є родина : єдиний син Георгій, невісточка Світлана, яка як зізнається іменинниця, для неї як донька, внук та правнучок.

Так долею судилось, що Марія Панасівна самотужки виховувала свою єдину дитину. Змалку прищеплювала повагу, любов та доброту до людей, все найкраще, що сама мала, разом із чесністю та порядністю передала Георгію у спадок, - говорить бабуся. І син віддячив мамі... Виріс порядною людиною, створив прекрасну сім’ю і сьогодні як Ангел – охоронець поруч з матусею. Взимку Марія Панасівна гостює у дітей в Умані, а ранньої весни з першим пташиним щебетом повертається до рідної домівки, де завжди радо зустрічає гостей.

Не любить Марія Панасівна, як кажуть, виставляти своє життя на показ, але, погодьтесь – це потрібно робити. Бо на таких, як Ви, шановна ювілярко, повинна рівнятись молодь. Ваша воля, витримка, життєва мудрість – усім нам у приклад для наслідування. Ці слова у вітальній адресі голови Шполянської райдержадміністрації Володимира Потапенка, голови районної ради Олександра Кузуба та голови районної ветеранської організації Володимира Пустовіта, які завітали в день ювілею до господи Марії Панасівни Бойко із Лозуватки з букетом запашних квітів та подарунком. Долучився до відвідин представників районної влади і голова ветеранського осередку села Лозуватка Василь Ковбаса.

Зворушена візитом поважних гостей, Марія Панасівна дякувала за увагу та вітання і навзаєм побажала щастя, здоров’я гостям і їх родинам та благополуччя неньці Україні.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ