Безробітні здобули нові професії в Канівському ВПУ

Здавна в народі цінилися справжні умільці, знавці своєї справи, неперевершені майстри, які мали заслужену шану та повагу всієї громади.

Сучасний ринок праці теж не заперечує таких споконвічних цінностей працівника як професійність, компетентність, готовність постійно вчитися, вдосконалюватися.

Рідко так буває, що обрана професія стає однією і єдиною на все життя. На ринку праці постійно відбуваються зміни, які досить часто призводять до втрати роботи, кваліфікації тощо.     Тому кожен з нас може стояти перед вибором: «Яку професію обрати?»

Професійне навчання безробітних є одним з пріоритетних напрямів діяльності служби зайнятості у сфері сприяння зайнятості населення. Це одна із низки соціальних послуг для тих безробітних, хто не має роботи, професії, необхідної кваліфікації, досвіду.

Щороку безробітні громадяни за направленням служби зайнятості проходять професійне навчання (підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації) як на базі навчальних закладів, так і безпосередньо на підприємствах. Організація професійного навчання безробітних сприяє підвищенню рівня конкурентоспроможності, відновленню мотивації до праці, успішному працевлаштуванню.

Одним з надійних партнерів Канівського міськрайонного центру зайнятості з питань професійного навчання безробітних громадян є державний навчальний заклад «Канівське вище професійне училище».

Безробітні здобули нові професії в Канівському ВПУ

Здобувати нові професії та підвищувати кваліфікацію в навчальний заклад протягом 2017 року направлено 75 безробітних громадян. Опановують професії охоронника та водія навантажувача 15 осіб, професію слюсаря-електрика з ремонту електроустаткування  6 осіб; підвищували кваліфікацію за напрямками «Безпека праці при транспортуванні, зберіганні, застосуванні та торгівлі пестицидами і агрохімікатами», «Дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах сільськогосподарської галузі», «Дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах переробної промисловості», «Дотримання правил охорони праці на рибоводних підприємствах внутрішніх водойм» 49 осіб.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у відділі організації профнавчання Черкаського ОЦЗ.

Нещодавно група слухачів Канівського центру зайнятості з восьми осіб, які пройшли повний курс навчання та успішно склали  кваліфікаційний іспит, отримали свідоцтва про здобуття професії «Водій навантажувача».

Навчалися безробітні на замовлення роботодавців ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Сучасні торговельні технології», ТОВ «Пономар». Найближчим часом кваліфіковані робітники з числа безробітних громадян поповнять трудові колективи цих підприємств.

«Вчитися, щоб мати роботу», - саме до такого висновку приходять безробітні  і обирають професійне навчання за сприянням служби зайнятості.

На навчання йдуть різні люди: молоді і вже поважного віку; хто не має взагалі професії і ті, в кого за плечима диплом про вищу освіту.

Всі, хто бажає вчитися, щоб здобути нову професію та отримати гарантовану роботу, мають таку можливість, а роботодавець має відчутну користь для свого підприємства в особі кваліфікованих професіоналів, які підготовлені за направленням служби зайнятості.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ