Найспортивнішим селом Лисянщини цього року стали Хижинці

З метою популяризації та розвитку фізичної культури і спорту, пропаганди і стимулювання здорового способу життя, залучення жителів Лисянщини до постійних занять фізичними вправами, за ініціативи голови районної ради, голови організаційного комітету Ярослава Попка, на районному стадіоні відбулися змагання "Найспортивніше село Лисянщини-2017", повідомляють Новини Черкас.

Ці традиційні спортивні змагання користуються великою популярністю у сільських жителів району і завжди є довгоочікуваною спортивною подією року, . Адже на перший план у цьому дружному суперництві виходять не забиті голи, отримані очки та секунди, а масовість, участь і задоволення від занять спортом.

Гостинно зустрічали гостей та учасників змагань голова районної ради Ярослав Попко, голова райдержадміністрації Володимир Павличук, голова КП ФСК "Колос" Сергій Гордієнко. Після урочистої церемонії було представлено присутнім суддівську бригаду та оголошено склади команд, після чого дано старт змаганням. Слід віддати належне організованості, відповідальності та стійкості в умовах високої температури повітря сільських команд з Журжинець, Мар'янівки, Кам'яного Броду, Жаб'янки, Почапинець, Чаплинки, Хижинець, Винограду, Босівки та збірної команди "Незабудка" з Лисянки (організатор — підприємець Сергій Корж). Остання, до речі, виступала поза конкурсом, лише з метою популяризації спорту в райцентрі, і показала хороші результати.

Далі розпочалась головна інтрига того, дуже спекотного у всіх сенсах, дня — боротьба за право називатись найспортивнішим селом. Традиційно, згідно з Положенням, сільським спортсменам необхідно було боротися за першість з особистих видів спорту: шашок, настільного тенісу, армрестлінгу та командних — міні-футболу і перетягування канату.

Найемоційніші вболівальницькі пристрасті, безсумнівно, вирували на футбольних майданчиках. Але велелюдно було і біля тенісних столів, на майданчику, де виступали силачі.

Першість в змаганнях з гирьового спорту виборов Віктор Вдовиченко з села Виноград, який зумів підняти гирю 63 рази. Другий результат показав Рябцев Олександр з села Почапинці, третім був Михайло Стемповський з Почапинець.

рестлінг

В змаганнях з армреслінгу, у ваговій категорії до 70 кг, першість здобув Євген Кузенний з Хижинець. Другим був Іван Дабіжа з села Виноград. У ваговій категорії до 90 кг третє місце зайняв Михайло Стемповський з Босівки, друге місце за Романом Королем з Хижинець, а першість здобув Руслан Сомович з села Босівки.

У ваговій категорії 90+ третє місце виборов Віктор Вдовиченко з села Виноград, другим був Владислав Голобородько з Босівки, а першість виборов атлет з Хижинець Віталій Ковтун.

Сільські голови змагалися на влучність з дартсу, але їх результати в залік команд не включалися. А найвлучнішою була сільський голова з Жаржинець Ніна Ганич.

В змаганнях по шашках третє місце здобув Чуленко Микола з Почапинець, друге місце посів Сергій Корж з Лисянки, а першість виборов Дмитро Багателя з Камяного Броду.

В змаганнях по тенісу серед жінок, третє місце здобула Маргарита Поліщук з Почапинець, другою стала Тамара Наумова з Винограду, а золотою призеркою та переможцем змагань стала Наталія Козодой з Босівки. Серед чоловіків: бронза у Валерія Свиденка з Винограду, срібло у Олександра Пасічника з Лисянки, а золото сергія Поліщука з Камяного Броду.

В змаганнях по перетягуванню канату бронзу вибороли атлети з села Хижинці, срібло у команди з села Босівка , а першість та золоті медалі дісталися команді села Виноград.

Надзвичайно жарко, в прямому та переносному смислі було на майданчиках в змаганнях з футболу. Команди жеребкуванням були розділені на дві групи. В результаті, третє місце вибороли футболісти з Жабянки. Другими стали футболісти Хижинець, які у фіналі поступилися команді з Чаплинки, яка отримала золоті медалі.

Після кількагодинної боротьби та суперництва, стомлені, але задоволені спортсмени, врешті, почули підсумкові результати баталій.

Першу сходинку п'єдесталу вибороли спортсмени Хижинець (сільський голова Сергій Ярошевський), яким і вручили Кубок та грамоту, друге місце посіла команда із Винограду (Микола Демерза), а третє — Босівка (Оксана Шваюк). Переможці і призери одержали в нагороду медалі, грамоти, футбольні м'ячі, комплекти спортивної форми. Голова райради Ярослав Попко подякував усім учасникам змагань та вболівальникам за подароване свято спорту.

Наступний етап змагань, обласний, відбудеться 9 вересня у Городищі.

Теми: Лисянка
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ