Міські депутати сподіваються зібрати достатньо голосів для подолання вето мера

Про це сьогодні розповіли журналістам на спільній прес-конференції секретар міської ради Олександр Радуцький та голови депутатських фракцій у міській ради від політичної партії «Укроп», ВО «Свобода», БПП «Солідарність» та Партії Вільних Демократів.

різні думки

Олександр Радуцький повідомив, що депутат Руслан Зоря вже подав новий проект рішення про розпуск виконавчого комітету, який виноситиметься на найближче сесійне засідання, інформують Новини Черкас. Водночас, за його словами, частина міських обранців досі не полишають надії зібрати необхідних 28 голосів, необхідних для подолання вето Анатолія Бондаренка на останнє рішення міської ради, від 10 серпня, щодо розпуску виконкому та звільнення усіх заступників міського голови.

Нагадаємо, що перед цим голосуванням і після міський голова спільно з юристами інформували депутатів та громадськість щодо неможливості ухвалення цього рішення у тому форматі, як воно виносилось на сесії. Оскільки з правового боку цей документ містив  ряд юридичних неточностей, які у подальшому могли відповідним чином позначитись на роботі міської влади та загалом життєдіяльності міста.

У свою чергу, секретар міської ради запевняє, що в разі ухвалення рішення про розпуск виконкому, новий склад буде створено у найближчі 3-5 днів. Адже переконаний, що міський голова та депутатський корпус націлені на конструктивну співпрацю. Тому вдасться досягти порозуміння у цьому питанні.

До речі, Анатолій Бондаренко вже оголосив збір пропозицій щодо формування і затвердження нового складу виконавчого комітету.

Також Олександр Радуцький переконує, що жодного колапсу в місті не виникне за час формування нового складу виконкому та проходження обов’язкової спецперевірки новими заступниками міського голоси. Оскільки необхідні для міста рішення можуть ухвалювати спільними голосуваннями члени виконавчого комітету від громадськості, міський голова та секретар міської ради.

Водночас, на його думку, сьогодні немає реальних причин для розпуску міської ради, яка працює  ефективно, дієво та злагоджено.

Підтримує Олександра Радуцького і голова фракції від ВО «Свобода» Ярослав Нищик, аргументуючи щодо відсутності  підстав для такого кроку. А саме – озвученої напередодні інформації про 22 рішення міської ради, які були оскарженні у судах.

На думку депутата, левова частина цих рішень стосувались земельних питань для розміщення у подальшому там тимчасових споруд, яких і так достатньо у місті. Тому більшістю голосів ухвалювались відмови. Але підприємці, маючи зв’язки, йшли у суди, де вигравали ці справи.

Ярослав Нищик стверджує, що депутатський корпус усе правильно чинив.

Аналогічної точки зору дотримується і голова фракції від політичної партії «Укроп» у міській раді Руслан Зоря, зазначивши, що на сьогоднішній день вже видано 715 паспортів-прив’язок для тимчасових споруд. На його думку, цієї кількості цілком достатньо. Тому немає потреби ухвалювати нові дозвільні документи та виділяти землю  під нові кіоски та торгівельні павільйони.

Також під час прес-конференції усі присутні доповідачі висловили єдину точку зору щодо відмови на забудову мікрорайону Митниця у нинішньому форматі.

Тоді як голова фракції Партії Вільних Демократів Олександр Згіблов запропонував оголосити міжнародний конкурс на кращий проект реконструкції та облаштування міської набережної, аби містяни мали можливість вибору. І навіть вже  підготував відповідний проект рішення, який виноситиметься на розгляд  сесії.

На переконання депутата, спільними зусиллями керівництва міста та депутатського корпусу вдасться досягти порозуміння та компромісу, діючи в інтересах громади Черкас, представниками якої виступає кожен з них.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ