Виставка гобеленів Тетяни Сосуліної відкрилася у Черкаському обласному художньому музеї

17 серпня 2017 року в КЗ «Черкаський обласний художній музей» Черкаської обласної ради презентовано виставку гобеленів знаної та шанованої черкаської мисткині Тетяни Сосуліної17 серпня 2017 року в КЗ «Черкаський обласний художній музей» Черкаської обласної ради презентовано виставку гобеленів знаної та шанованої черкаської мисткині Тетяни Сосуліної, повідомляють Новини Черкас.

Тетяна Дмитрівна Сосуліна (в дівоцтві Байда-Усенко) родом з Київщини, школярувала в Черкасах, художню освіту здобула у Санкт-Петербурзі.

Член Національної спілки художників України з 1992 року, учасник міжнародних, всеукраїнських та місцевих художніх виставок, міжнародних бієнале та трієнале текстилю.

Твори її зберігаються у музеях України, близького та далекого зарубіжжя, приватних колекціях Сербії, Німеччини, Польщі, Кореї, Китаю, США…

Майстриня має ряд персональних виставок: «У пошуках гармонії душі», «Частинка любові», «Шевченкіана Тетяни Сосуліної», які подорожують музеями Києва, Львова, Кропивницького, Самбора, Коломиї, Яремчі, Чернівців, Херсона, Черкас та області (Кам’янка, Корсунь, Чигирин, Лисянка).

Ось уже майже сорок років Тетяна Сосуліна ділиться знаннями зі своїми вихованцями у Черкаській художній школі, а також допомагає майстрам слова в оформленні книжок, які радо ілюструє своїми роботами. Це книга Миколи Сніжка «Оводи Василя Симоненка» і три збірки поезій Олександра Діхтяренка. А те, що не встигає відобразити на полотні та гобеленах, пише у своїх есе, нарисах та новелах.

Друкується в літературних альманахах: «Дзвін» (Львів), «Апостроф», «Спадщина Черкащини» (Черкаси), «Книжка пам’яті» (Київ).

Світ побачили вже дві книги Тетяни Дмитрівни «Мрію бути» (2008), «Спас любови» (2014). Третя – «Моменти нашого життя» – родовід, з благословення Лариси Крушельницької, авторки безцінної книги «Рубали ліс», готується до друку.

Декоративно-прикладне мистецтво – різноманітне, багатогранне, складне художнє явище. Твори Тетяни Сосуліної відрізняються індивідуальністю, оригінальністю, в них відкривається поетично-романтичний і водночас мінливий образний світ автора.

Окремий напрямок мисткині – ткацтво, в якому відчувається висока майстерність й обдарованість пані Тетяни. Від початку 80-х нею створено більше ста робіт, темами яких стали пори року, відомі постаті та історичні факти, зокрема, козацтво (серія «Вічне»), живописні місцини України (серія «Моя Україна») та мотиви робіт Марії Приймаченко (серія «Відродження»).

Роботи Тетяни Сосуліної захоплюють і вражають так, ніби торкаються твоєї душі. Погляд постійно наштовхується на щось, що тримає, доки не пропустиш його крізь себе і не знайдеш відповідного відгуку у своєму світовідчутті.

Виставка діє до 17 вересня 2017 року.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ