Через участь «Черкаських Мавп» у міжнародному турнірі цьогоріч «Кубка Венето» не буде

Кілька тижнів тому «Черкаські Мавпи» розпочали новий сезон. Наразі основа тренується в обмеженому складі через виступи чотирьох гравців клубу у таборі студентської та національної збірної. Незабаром наша команда вирушить на турнір у Бейрут. Зважаючи на довготривалий міжнародний старт, у Черкасах неможливо буде провести «Кубок Венето».

директор клубу «Черкаські Мавпи» Володимир Гриценко

Про це і не лише клубній прес-службі повідав директор клубу Володимир Гриценко, інформують Новини Черкас.

Хоч ми і готувалися напередодні навчально-тренувального збору до того, що Черкаси знову приймуть передсезонний «Кубок Венето», зараз, на жаль, маємо відмовитися від цього. Головною перепоною цьому став довготривалий міжнародний турнір у Бейруті, на який нас запросили ліванські колеги. Це великий міжнародний турнір, у якому братимуть участь 8 команд з Азії та Близького Сходу. Нашу команду вперше запросили на цей масштабний турнір. З перельотом цей турнір займе 10-11 днів у середині вересня. Таким чином, єдиним варіантом, який був би вдалим для домашнього турніру, є 22-24 вересня, за тиждень до старту Суперліги. Але на ці дати уже запланований турнір у Запоріжжі. При восьми клубах у Суперлізі два турніри в одну дату майже не можливі, при цьому три українські клуби виступають у Єврокубках і у ці дні у них інші цілі і завдання. 

– Перед сезоном у черкаського уболівальника буде можливість взагалі побачити команду?

– Цілком вірогідно, що це може бути якийсь з товариських матчів, але це більше питання до тренерського штабу. Можу лише сказати, що у цьому сезоні ми знову побачимо велику кількість клубів у Єврокубках. Деякі з цих команд – традиційні спаринг-партнери нашої команди перед сезоном. Але навіть попри це, крапку на можливому домашньому матчі перед стартом Суперліги ми не ставимо.

– Які завдання цього сезону будуть стояти перед «Черкаськими Мавпами»?

– На сьогодні ці завдання, напевне, нам диктують не лише власники клубу, а й реалії. Кілька років поспіль ми були дуже близькими до бронзових нагород. Цього року команда зробить усе можливе, аби здобути нагороди Суперліги та поборотися за Кубок України. Я вважаю, що на сьогодні у нас формується відповідний склад, перед яким можна ставити лише найвищі завдання. 

– Цьогоріч клуб міг після 10-річної перерви повернутися у Єврокубки, але FIBA відхилила заявку нашої команди. Як це можете прокоментувати?

– Скажу лише, що нам дуже прикро. Водночас ця історія ще раз підкреслює погану спортивну інфраструктуру у нашій державі. Потрібно будувати ігрові зали європейського рівня, створювати державні програми задля цього.

– Цього сезону від клубу знову буде дві команди у професійному баскетболі. «Черкаські Мавпи-2» цього сезону будуть повністю укомплектовані зі своїх вихованців у Вищі лізі?

– На сьогодні у складі Вищої ліги почали працювати наші вихованці, але цього складу явно не вистачить, аби виступати у Вищій лізі. Комплектація команди ще не завершена повністю. Очевидно, що до нас має прийти кілька гравців, які не матимуть відношення до клубу, але кількість таких виконавців має бути невеликою. Головний тренер цієї команди – Олександр Ворона – перебуває у розташуванні національної збірної. Паралельно він займається формуванням складу.

– На старті кожного сезону клуб формує свій стиль сезону. Сьогодні – «Моя Родина Черкаських Мавп». Поясніть вибір?

– Протягом багатьох років у структурі нашого клубу займалося і буде займатися дуже багато вихованців. Фактично ми разом з батьками працювали над їх вихованням та становленням. Разом у колі друзів баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи» ми долали і долатимемо труднощі, допомагали один одному, у тому числі, коли були сімейні проблеми чи проблеми зі здоров’ям. У нас є дуже багато об’єднуючих факторів, які нас зробили не просто представниками однієї баскетбольної школи чи клубу. На сьогодні ми справжня родина, яка об’єднує наших вихованців, батьків, гравців, спонсорів та партнерів, уболівальників, фан-клубу та уболівальників з обмеженими можливостями.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ