Олена Звягінцева розповіла про водні об’єкти Черкащини

Начальник управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації Олена Звягінцева Начальник управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації Олена Звягінцева розповіла про стан водних об’єктів Черкащини, інформують Новини Черкас.

– Питання стану водних об’єктів області перебуває на постійному контролі Черкаської обласної державної адміністрації, - сказала вона.

Зокрема, 14 серпня в режимі селекторного зв’язку відбулася координаційна нарада з питань поліпшення гідрологічного стану річок області. Участь у ній узяли представники: структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, районних державних адміністрацій і виконавчих комітетів міст обласного підпорядкування.

Сучасна освоєність і ступінь господарського навантаження на водні об’єкти досягли таких рівнів, що перевищують їхню самовідновну здатність. А тому питання поліпшення гідрологічного стану водних об’єктів потребує продовження системної роботи на всіх рівнях. На це особливу увагу мають звернути як відповідальні служби, так і безпосередньо керівники на місцях.

З метою покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водних об’єктів в області діє Програма охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки, затверджена рішенням обласної ради від 03.06.2016 № 5-2/VIІ зі змінами внесеними рішенням обласної ради від 09.06.2017 № 15-35/VIІ (далі – Програма).

Програмою передбачено виконання 72 заходів із покращення стану водних об’єктів області на загальну суму 317 702,0 тис. грн, із них за кошти державного бюджету – 209 918,7 тис. грн, кошти міських, сільських і селищних бюджетів – 106 476,3 тис. грн.

У 2016 році за напрямом «Охорона і раціональне використання водних ресурсів» фактично використано 32 431,5 тис. грн, із них державний бюджет – 10 985,0 тис. грн; місцеві бюджети – 21 410,5 тис. грн; кошти суб’єктів господарювання –36,0 тис. грн.

Зокрема, проведені роботи з:

– реконструкції каналізаційних очисних споруд смт Катеринопіль і стаціонару Шполянської центральної районної лікарні імені братів М.С. і О.С. Коломійченків та каналізаційних мереж і споруд на них у м. Жашків, м. Звенигородка, смт Катеринопіль;

– поліпшення стану водних об’єктів у Монастирищенському, Звенигородському, Лисянському, Уманському  районах; р. Золотоношка в Золотоніському районі, р. Вільшанка в Городищенському районі, р. Босівка та р. Гнилий Тікич в Лисянському районі, р. Гірський Тікич у м. Тальне, р. Черепинка в Корсунь-Шевченківському районі, роботи з коригування проектно-кошторисної документації на проведення робіт із регулювання та поліпшення гідрологічного стану річки Рудка в Черкаському районі, виготовлення ПКД для покращення стану р. Ірклій у смт Чорнобай та р. Тясмин в Кам´янському районі.

На покращення стану водних об’єктів області на 2017 рік затверджено видатки в сумі 61874,144 тис. грн (зокрема, з міських, сільських і селищних бюджетів – 5 359,646 тис. грн, обласного бюджету – 24 913,949 тис. грн, державного бюджету – 31 600,549 тис. грн). Станом на 1 серпня фактично з міських, сільських і селищних бюджетів використано 3 048,746 тис. грн.

За результатами наради визначено заходи, спрямовані на покращення стану водних об’єктів, та надано відповідні доручення та рекомендації Черкаському обласному управлінню водних ресурсів, Державній екологічній інспекції в Черкаській області, районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам міст обласного значення, об’єднаним територіальним громадам.

Разом із тим, питання покращення стану водних басейнів Дніпра та Південного Бугу, розташованих на території області, зокрема щодо забруднення водних об’єктів внаслідок використання побутової хімії, потребують комплексного підходу задля вирішення. Зокрема, в рамках реалізації заходів загальнодержавних програм.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ