У Каневі два проекти зняли з участі в конкурсі міських ініціатив

Комісія з питань Громадського бюджету в місті Канів зняла 2 проекти з участі в конкурсі міських ініціатив, повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

У Каневі закінчено прийом проектів для реалізації в рамках проекту Бюджет міських ініціатив

У середу, 27 вересня, члени комісії з питань Громадського бюджету в місті Канів, до якої входять працівники структурних підрозділів виконавчого комітету та громадські активісти, зібралися в залі засідань будинку рад, аби розглянути проекти, подані для участі в Громадському бюджеті,  провести їх оцінку і визначити, які з них будуть допущені до наступного етапу Бюджету участі -  голосування.

Нагадаємо, у Каневі вже втретє реалізується Громадський бюджет – це реальна можливість громадян вплинути на розвиток свого міста та розпоряджатися на свій погляд частиною коштів міського бюджету.

Цьогоріч завдяки грантовій підтримці він проходить через однойменну електронну платформу - «Громадський бюджет». Так, нещодавно завершися перший етап - з 21 серпня по 20 вересня кожен бажаючий житель міста міг подати свій проект на участь в Громадському бюджеті.

За підсумками було подано 9 проектів, із яких 4 великі проекти і 5 мікропроектів. Це, зокрема, проекти «Побудуємо спортивне майбутнє молоді міста», який передбачає облаштування нового спортивного залу в сучасному стилі для популяризації різних видів єдиноборств в місті Каневі серед молоді на безкоштовній основі; «Місце побачень у парку над Дніпром» - проект пропонує розмістити на набережній річки Дніпро кований креативний ексклюзивний арт-об’єкт «Про кохання», а біля нього ковані гойдалки, лавки, ліхтарі та парковий годинник; «Басейн для дітей» - цей проект передбачає реконструкцію басейну, що в дитсадку «Садко»; «Спрощення процедури реєстрації місця проживання та видачі довідок про склад сім’ї» - йдеться про придбання спеціального програмного забезпечення для центру надання адміністративних послуг, за допомогою якого ЦНАП зможе розширити перелік своїх послуг для жителів міста. Ці проекти претендують на реалізацію у категорії проект, вартість якого складає до 300 тис. грн.

Серед мікропроектів подано такі пропозиції: «Маркування веломаршрутів «Наддніпрянські ровертури», у рамках якого пропонується провести в Каневі повне маркування двох веломаршрутів; «Безпечний пішохідний перехід із світлофором» - проект передбачає встановлення на пішохідних переходах освітлювального знаку «Пішохідний перехід» та мигаючого жовтого світлофора; «Оновлений ФСК «Спарта» - цей проект дасть змогу провести ремонт у спортивному клубі «Спарта»; «Сонячний годинник дружби» біля фонтану» - встановлення малої архітектурної форми «Сонячний годинник дружби», який буде нагадувати про 25 років співпраці споріднених міст Канев - Фірзен; «Перша велодоріжка у Каневі» - відокремлення частини дороги на набережній для пересування велосипедистів. Кошторис мікропроектів складатиме до 50 тис.грн. Загалом відповідно до рішення Канівської міської ради «Про громадський бюджет міста Канева на 2018-ий рік», загальний обсяг бюджету участі складає 450 тис.грн.

Наразі протягом 40 днів подані проекти розглядатимуться членами постійної комісії. Так, 27 вересня відбулося перше засідання комісії, у якому також взяли участь начальник відділу капітального будівництва Ігор Біц, начальник відділу комунального майна та земельних ресурсів м.Канів Наталія Єфіменко, начальник управління з питань ЖКГ та екології Віктор Куча, начальник відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності Тетяна Стадник та інші. За результатами засідання було прийнято рішення, що проекти «Спрощення процедури реєстрації місця проживання та видачі довідок про склад сім’ї» та «Басейн для дітей» будуть зняті з розгляду, оскільки, відповідно до п.9.11 Положення про Громадський бюджет, якщо проект передбачає фінансування, ремонт та придбання інвентарю та обладнання для бюджетних установ, комісія може прийняти рішення про відмову у прийнятті такого проекту.

Інші 7 проектів були розглянуті, комісія визначила структурний підрозділ, що відповідатиме за їх реалізацію і зобов’язала до 16 жовтня здійснити оцінку проекту на предмет його відповідності законодавству та реалістичності, і достатності бюджету проекту для його практичної реалізації. По закінченню 40-денного терміну усі проекти, які пройдуть розгляд спеціальної комісії, будуть допущені до наступного етапу – голосування.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ