Ватутінський комбінат вогнетривів став учасником Європейського Дня Мінералів

Ватутінський комбінат вогнетривів Ватутінський комбінат вогнетривів - єдине підприємство в Україні, яке стало учасником Європейського Дня Мінералів.
Як пише сьогодні міська газета «Місто робітниче», 22-24 ве­рес­ня під час Єв­ро­пейсь­ко­го Дня Мі­не­ра­лів 2017 більш ніж 130 кар­'є­рів та під­при­ємств в 27 кра­ї­нах від­кри­ли свої две­рі пе­ред сус­піль­ством.

Ця уні­каль­на за­галь­но­єв­ро­пейсь­ка по­дія, від­бу­ва­єть­ся ли­ше 1 раз на 2 ро­ки та при­вер­тає ува­гу близь­ко 30 000 осіб, які ба­жа­ють діз­на­ти­ся, що від­бу­ва­єть­ся за во­ро­та­ми кар­'є­ру, шах­ти чи за­во­ду та ма­ти мож­ли­вість дос­лі­ди­ти світ мі­не­ра­лів, от­ри­ма­ти ці­ка­вий  дос­від та но­ві знан­ня. Кра­ї­ни, які бе­руть участь: Авс­трія, Бель­гія, Бол­га­рія, Кіпр, Че­хія, Ні­меч­чи­на, Іс­па­нія, Ес­то­нія, Фін­лян­дія, Фран­ція, Гре­ція, Угор­щи­на, Іта­лія, Ні­дер­лан­ди, Поль­ща, Пор­ту­га­лія, Шве­ція, Сло­ве­нія, Тур­ція, Ук­ра­ї­на, Об­'єд­на­не Ко­ро­лівс­тво та Пів­ніч­на Аме­ри­ка, Бра­зи­лія, Ма­лай­зія та Пів­ден­на Аф­ри­ка.   Єв­ро­пейсь­кий День Мі­не­ра­лів  (EMD) об­'єд­нує ра­зом ви­роб­ни­ків си­ро­ви­ни та ор­га­ні­за­ції за­ці­кав­ле­них осіб у спро­бі  збіль­ши­ти обіз­на­ність сус­піль­ства, прий­нят­тя та до­ві­ру. З 2014 ро­ку  EMD є зо­бов­'я­зан­ням, від­по­від­но до рі­шен­ня Єв­ро­пейсь­ко­го Ін­но­ва­цій­но­го Пар­тнерс­тва з пи­тань си­ро­ви­ни.
Ва­ту­тінсь­кий ком­бі­нат вог­нет­ри­вів 22 вересня єди­ний в Ук­ра­ї­ні пред­став­ляв цей мас­штаб­ний за­хід.
Відвідувачі дізналися, що ПАТ "Ва­ту­тінсь­кий ком­бі­нат вог­нет­ри­вів" є про­від­ним під­при­ємс­твом з ви­до­бут­ку та ви­роб­ниц­тва вог­нет­рив­ких ма­те­рі­а­лів, що ви­ко­рис­то­ву­ють­ся у ме­та­лур­гій­ній, ке­ра­міч­ній та бу­ді­вель­ній про­мис­ло­вос­ті. Іс­то­рія під­при­ємс­тва по­ча­ла­ся з 1961 ро­ку з Но­во­се­лиць­ко­го ка­о­лі­но­во­го кар­'є­ру.
На да­ний час під­при­ємс­тво вхо­дить до скла­ду фран­цузь­кої про­мис­ло­вої гру­пи Imerys — сві­то­во­го лі­де­ра на рин­ку ви­до­бут­ку та об­роб­ки про­мис­ло­вих мі­не­ра­лів, що здій­снює ви­роб­ниц­тво в 50 кра­ї­нах сві­ту на 234 під­при­ємс­твах. На ком­бі­на­ті пра­цює 270 чо­ло­вік.
Ком­бі­нат у сво­їй ді­яль­нос­ті дот­ри­му­єть­ся ви­со­ких стан­дар­тів гру­пи Imerys сто­сов­но ор­га­ні­за­ції біз­нес-про­це­сів, тех­ніч­но­го ви­роб­ниц­тва, без­пе­ки пра­ці та ді­ло­вої ети­ки, що доз­во­ляє під­при­ємс­тву на­ро­щу­ва­ти об­ся­ги ви­роб­ниц­тва та ре­а­лі­за­цію про­дук­ції на сві­то­во­му рин­ку, за­без­пе­чу­ва­ти ро­бо­чі міс­ця та здій­сню­ва­ти ін­вес­ти­ції в Ук­ра­ї­ні у ви­роб­ниц­тво.
На за­хід бу­ло зап­ро­ше­но учнів 9-11 кла­сів шкіл міста. По­ча­ла­ся ек­скур­сія з Мур­зинсь­ко­го ка­о­лі­но­во­го кар­'є­ру. Тут ді­тей поз­на­йо­ми­ли з про­це­сом виз­на­чен­ня за­ле­жів ко­рис­них ко­па­лин, про­це­сом під­го­тов­ки та роз­роб­ки те­ри­то­рії пе­ред ви­до­бут­ком, тран­спор­ту­ван­ням ка­о­лі­ну на за­вод. Да­лі було проведено ек­скур­сію по за­во­ду та озна­йомлення з ета­па­ми ви­роб­ниц­тва, тех­ні­кою.
Ді­ти діз­на­ли­ся про іс­то­рію ви­ник­нен­ня по­ро­ди: "Ка­о­лін зна­хо­дить­ся під ша­ром чор­но­зе­му, гли­ни і піс­ку. Піс­ля ге­о­ло­гіч­ної роз­від­ки та бу­рін­ня пер­шо­го ета­пу виз­на­ча­єть­ся якість ка­о­лі­ну, по­тім по­чи­на­єть­ся ви­до­бу­ток". Учні із за­до­во­лен­ням та ін­те­ре­сом сприй­ма­ли  ін­фор­ма­цію, за­да­ва­ли за­пи­тан­ня.
Ді­ти, зап­ро­ше­ні на за­хід, уч­ні ви­пус­кних кла­сів, то­му сто­ять на по­ро­зі ви­бо­ру май­бу­тньої про­фе­сії. Ек­скур­сія на за­вод ста­ла ще й про­фо­рі­єн­та­цій­ною. Ор­га­ні­за­то­ри пос­тій­но на­го­ло­шу­ва­ли на важ­ли­вос­ті вив­чен­ня іно­зем­них мов, бо в су­час­но­му сві­ті без їх знан­ня дос­той­ної ро­бо­ти не знай­деш. Ватутінський комбінат вогнетривів є реальним прикладом співпраці з іноземними партнерами, де знання іноземних мов застосовується щодня.
Піс­ля за­вер­шен­ня екскурсії на уч­нів че­ка­ла піз­на­валь­на вік­то­ри­на. Всі знан­ня, які во­ни от­ри­ма­ли впро­довж дня, до­по­мог­ли їм від­по­ві­да­ти на за­пи­тан­ня ор­га­ні­за­то­рів. Пе­ре­мож­ці от­ри­ма­ли призи. А та­кож по­да­рун­ки че­ка­ють на тих ді­тей, які про­ве­дуть пре­зен­та­ції про захід у се­бе в шко­лах. Учас­ни­ки ек­скур­сії по­дя­ку­ва­ли команді ор­га­ні­за­то­рів та учас­ни­кам за­хо­ду Пюс­то­нен Н.О., Ма­тю­хі А.В, Ма­цуль­скій П.О., Іре­ні Гай, Швець М.М., Ули­ти­чу М.В., Ку­ли­ку Д.В., Ков­тун О.М., Крик­ли­вен­ко В.В, Тур­чи­ну Р.І., Пюс­то­нен Р.М., Ка­люж­но­му І.М., Ун­ті­ло­вій Т.В., Пав­ле­нок Г.І., Кор­ні­єн­ко А.В., Ман­дзюк А.Ф. за зміс­тов­но ор­га­ні­зо­ва­ний та ці­ка­вий день на Ва­ту­тінсь­ко­му ком­бі­на­ті вог­нет­ри­вів.
У ек­скур­сії взяв участь місь­кий го­ло­ва Олександр Ли­сюк та пред­став­ник Цен­тру зай­ня­тос­ті Ніна Кри­кун.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ