У НВЗ Шполянщини встановлюють твердопаливні котли

До кінця року ще в чотирьох навчально-виховних закладах Шполянського району встановлять твердопаливні котлиДо кінця року ще в чотирьох навчально-виховних закладах Шполянського району встановлять твердопаливні котли, повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Сьогодні питання скорочення споживання природного газу в навчальних закладах залишається надзвичайно важливим. Для економії блакитного палива в школах Шполянщини за рахунок коштів районного бюджету продовжують встановлювати економні твердопаливні котли. Нині ця робота на завершальному етапі у Васильківському НВК, а 2 жовтня голова Шполянської районної державної адміністрації Володимир Потапенко разом із начальником відділу освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Павлом Вербівським з робочим візитом побували в Антонівському навчально-виховному комплексі аби особисто перевірити стан ходу монтажних робіт по встановленню сучасного економічного твердопаливного котла.

«Перехід на альтернативні види палива дає суттєву економію. Тож ми і надалі рухатимемось в цьому напрямку. Як показала практика, у класах шкіл району, де вже встановлено нове обладнання, стало тепліше. Також обігрівати школи стало набагато дешевше, ніж газовим опаленням. Перехід на тверде паливо дозволяє заощаджувати до 50 відсотків коштів щороку» - відмітив районний керівник.

На думку голови районної державної адміністрації, це правильний шлях, адже окрім заощадження, район позбувається залежності від газу. Найближчим часом, відповідно до заходів з енергозбереження, планується оснастити твердопаливними котлами навчальні заклади Лозуватки, Топильної, а вже навесні 2018 року встановлення твердопаливного котла заплановано і в Товмацькій школі. Тим самим буде забезпечено безперервний опалювальний сезон у всіх навчально – виховних закладах Шполянського району та вдасться заощадити бюджетні кошти.

З метою вивчення стану підготовки навчальних закладів Шполянщини до стабільної роботи в осінньо-зимовий період голова райдержадміністрації Володимир Потапенко разом з начальником відділу освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Павлом Вербівським цього ж дня відвідали і Ярославську школу.

Спілкуючись з педагогічним та учнівським колективами Володимир Миколайович оглянув учбовий заклад – стан навчальних кабінетів, їдальню, тощо та відзначив, що класи дуже охайні.

Наразі, тут не вирішеним залишається ще питання довстановлення енергозберігаючих вікон. На ці заходи в районному бюджеті вже передбачено 50 відсотків необхідних коштів, решту очікують з боку місцевої влади.

Ведучи розмову із господинею закладу Володимир Миколайович наголосив на необхідності налагодження співпраці в цьому питанні керівництва школи із сільською владою. Очільник району висловив сподівання, що сільський голова та депутатський корпус Ярославки в дуже стислі строки вирішать це питання позитивно і найближчим часом малеча Ярославської школи споглядатиме на сонечко через новенькі „європейські” вікна.

«Незважаючи ні на що, наші діти мають отримувати якісну освіту і безумовно, що це можливо лише у комфортних умовах», - говорить Володимир Потапенко.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ