«Таке буває на фронті – бійці й волонтери заочно знайомі»

9-11 жовтня збірний екіпаж Черкаської області знову побував на передовій. Цього разу зону АТО відвідали волонтери Канівського, Черкаського та Кам’янського районів. Серед них й мошнівчанин Григорій Константинов, а також члени об’єднання із визволення заручників ГО «Патріот».

збірний екіпаж Черкаської області знову побував на передовій. Цього разу зону АТО відвідали волонтери Канівського, Черкаського та Кам’янського районів. Серед них й мошнівчанин Григорій Константинов, а також члени об’єднання із визволення заручників ГО «Патріот»

Про це сьогодні повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Леся Константинова.

«Бійцям не вистачає пального, - пише вона. - Та цього разу соляркою допомогли сільський голова Мошен Богдан Шкарбута, волонтер і ветеран АТО Ігор Зінченко та Григорій Константинов. До збору допомоги також приєднався голова Черкаської районної ради Олексій Собко».

Гуманітарку збирали за принципом «з миру по нитці». Так, працівник Мошнівського лісництва Роман Козовий придбав для бійців бензопилу. Приватний підприємець Микола Панич, як зазвичай, передав на передову м’ясні копчені вироби. Ці смаколики від пана Миколи знають уже на всій лінії фронту. Депутат сільської ради із Байбуз Катерина Немеш допомогла фінансово. Очільниця села Сагунівка Ірина Бодяненко передала бійцям два теплі спальні мішки. А господині «Солодкої сотні» із міста Черкаси напекли і насмажили усіляких домашніх смаколиків. Смачною випічкою воїнів порадувала також й дружина Григорія Леся Константинова.

− Було так приємно, коли скуштувавши мої пиріжки, один із бійців почав розповідати, що він уже їв випічку із Мошен, її передавала Леся. А коли довідався, що Григорій – це мій чоловік і ми уже не раз допомагали їх частині, то дуже зрадів, − розповідає Леся. − Таке буває на фронті, що заочно волонтери і бійці, уже рідні люди, а зустрітися не доводиться, тому такі зустрічі надзвичайно теплі і зворушливі.

Учні Байбузівської, Будищенської та Мошнівської загальноосвітніх шкіл передали нашим захисникам домашні гостинці, вітальні листівки, малюнки, постери та листи, які радують і зігрівають душі солдатів. В свою чергу, бійці передали школярам бойовий прапор зі словами вдячності дітям і педагогічному колективу.

Повертаючись додому із передової волонтери «прихопили» на ремонт військовий автомобіль. Їхали довго, бо зламана техніка щоразу «просила передиху». До речі, бажаючі допомогти із ремонтом, приєднуйтесь – ось контактний номер телефону 0979765245.

Та найрадіснішим у поверненні видалось те, що волонтери привезли додому нашого земляка із Байбуз Миколу Кузьменка. Микола знаходився на лікуванні у місті Дніпро. Зараз йому ще дуже важко рухатися та, сподіваємось, «рідні стіни» допоможуть пришвидшити одужання.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ