У Ватутіному громадяни хочуть повернути вулиці старе ім’я

Днями члени комісії з питань найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ та скверів у м. Ватутіне та с. Скаливатка провели зустріч з жителями вулиці Скаливатської та прилеглих до неї вулиць і провулків по питанню перейменування вулиці Скаливатська на вулицю Мічуріна, для участі в якій зареєструвалось 38 осіб з числа жителів Аварійного.Днями члени комісії з питань найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ та скверів у м. Ватутіне та с. Скаливатка провели зустріч з жителями вулиці Скаливатської та прилеглих до неї вулиць і провулків по питанню перейменування вулиці Скаливатська на вулицю Мічуріна, для участі в якій зареєструвалось 38 осіб з числа жителів Аварійного.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Крім членів комісії на зустрічі були присутні заступник міського голови Таїсія Дудник та керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко. Також на захід прибули і особи, які не підтримують ініціативи громадськості щодо перейменування вулиці Скаливатської: керівник громадської організації «Ветеранів АТО та волонтерів Ватутінської громади» Петро Гогунець, керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Самооборона Майдану в Черкаській області» м. Ватутіне Олександр Данилюк, депутати міської ради Євген Підцерковний та Олег Рубан.

Розпочав спілкування з присутніми секретар міської ради, голова комісії Сергій Бабюк, який розповів про дії, які здійснені міською владою після ініціювання жителями Аварійного питання повернення вулиці Скаливатській попередньої назви – Мічуріна. Він наголосив, що, відповідно до розпорядження міського голови від 11 вересня в період з 15 вересня по 15 жовтня відбувся збір пропозицій від громадськості з обговорюваного питання, в результаті якого надійшло 113 повідомлень від жителів міста, які висловились на підтримку перейменування, та 2 повідомлення від громадян і 2 від громадських організацій (без вказання кількості осіб), які дане перейменування не підтримують.

Всі присутні мали можливість висловити свою позицію з питання перейменування. Зокрема виступаючі наголошували, що Мічурін займався не політикою,  а садівництвом і не підлягає під дію закону про декомунізацію, про те, що коли приймалось рішення про перейменування вулиці Мічуріна, ніхто не запитував думки людей, які на цій вулиці проживають. В результаті всі присутні на зустрічі жителі вулиці Скаливатської та прилеглих до неї вулиць проголосували за повернення попередньої назви.

Крім того на зустрічі жителі піднімали і інші питання:  можливість відкриття аптечного кіоску, здійснення ремонту дорожнього покриття, вжиття заходів щодо покращення телефонного зв’язку, можливості виділення автобусу для перевезення дітей, які навчаються в навчальних закладах міст, проведення розчищення дерев під лініями електропередач  та інші.

На завершення зустрічі секретар міської ради запросив присутніх на громадські слухання з питання перейменування вулиці Скаливатської, які відбудуться 27 жовтня о 16.00 в сесійній залі міської ради.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ