Рейдерство у держави: На Черкащині великий агрохолдинг захопив близько 2 тис. га землі

земляНа Черкащині вертикально-інтегрований агрохолдинг LNZ Grouр захопив та самовільно користується близько 2 тис. га державної землі на Золотоніщині. 

Мова йде про ПрАТ «Племінний завод-досліднецьке господарство «Золотоніське», яке фактично використовує земельну ділянку загальною площею 1994, 4292 га, що знаходиться в адміністративних межах Золотоніської міської ради за межами населеного пункту. Даний суб’єкт господарювання входить до сфери господарського контролю LNZ Grouр, пише Кропива.

У серпні 2016 року за фактом самовільного зайняття та використання земельної ділянки було відкрито кримінальну справу. Досудовим розслідуванням було встановлено, що посадові особи ПрАТ «Золотоніське» використовують земельну ділянку загальною площею 1994, 4292 га без правовстановлюючих документів.

У вересні 2016 року Золотоніський міськрайонний суд надав дозвіл на проведення перевірки дотримання земельного законодавства. Перевірку було доручено провести Державній інспекції сільського господарства області та представникам Золотоніського районного держгеокадастру. 

Як слідує з ухвали Придніпровського районного суду від 24 квітня 2017 року, посадові особи Державної інспекції сільського господарства не вжили заходів на попередження та усунення порушень у сфері земельних відносин ПрАТ «Золотоніське». Цього разу суд надав право провести перевірку правомірності зайняття земельних ділянок головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області. 

Розслідування факту самовільного зайняття земельної ділянки було припинено 30 червня 2017 року. У відповіді на наш запит до ГУНП в Черкаській області йдеться, що кримінальне провадження закрито за відсутністю складу правопорушення, рішення слідчого по справі прокурором не скасовано. 

Разом з тим, за даними Держгеокадастру наданими при здійсненні ухвал судів де-факто земельні ділянки займаються самовільно. Згідно з витягу державного реєстру прав на нерухоме майно, за ПрАТ «Золотоніське» не зареєстроване право оренди чи інше право користування даними земельними ділянками. 

За нашим запитом до Головного управління Держгеокадастру підтверджено, що згадувані земельні ділянки перебувають в державній власності та офіційно права оренди на них не оформлені. 

Також відзначається, що за формами звітності які втратили чинність за ПрАТ «Золотоніське» значиться 1994 га землі. У 2015 році було розроблено технічну документацію з нормативної оцінки на 1460 га землі з цього масиву. Дана документація була затверджена рішенням Золотоніської районної ради від 14 вересня 2016 року. 

власник ЛНЗ груп Дмитро Кравченко

На фото власник ЛНЗ груп Дмитро Кравченко

Керівником ПрАТ «Золотоніське» з травня 2011 року є Трущенко Леонід Анатолійович. Він також значиться керівником ПСП «Маяк», ТОВ «Велика Бурімка», ПСП «Веселий Хутір», кінцевим бенефеціаром яких є Кравченко Дмитро Вікторович як особисто так і через ТОВ «Шафар». В свою чергу засновниками ТОВ «Шафар» є ТОВ «ЛНЗ груп» та ТОВ «ЛНЗ інвест». 

Основними напрямами діяльності ЛНЗ груп – є виробництво та дистрибуція посадкового насіннєвого матеріалу, агровиробництво, зерноторговий бізнес. Власником 75% активів групи є Кравченко Дмитро Вікторович, його партнером який має ще 25% є його однокласник Михайло Седлецький

Будувати бізнес розпочав ще батько Віктор Кравченко, який був спочатку головним інженером Лебединського насіннєвого заводу (село Лебедин, Шполянського району), а згодом і директором. В 1994 році Віктор Кравченко отримав 16% заводу та пізніше сконцентрував контрольний пакет акцій. Бізнес батько передав сину.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ