Володимир Рудницький про наукову та міжнародну діяльність ЧДТУ в 2017 році

- Ідеї, нові технології і розробки Черкаського державного технологічного університету впроваджуються в життя на підприємствах і в організаціях не лише Черкаського регіону, а й України, - зазначає проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ Володимир Рудницький. - Чудовим прикладом таких досягнень є впровадження медичної інформаційної системи «Доктор Елекс» у Черкаському обласному кардіологічному центрі, у межах госпдоговірної теми «Впровадження медичної інформаційної системи «Доктор Елекс»» під науковим керівництвом професора Юрія Триуса .

проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ Володимир Рудницький

Минулого року ефективно впроваджувалися розробки  науковців Черкаського державного технологічного університету. Відтак, у серпні 2017 року відкрито нову госпдоговірну тему «Розробка для медичної інформаційної системи «Доктор Елекс» електронних шаблонів первинних облікових форм документації, що використовуються у пологових будинках і перинатальних центрах» (науковий керівник професор Триус Ю.В.).

У 2017 році вперше в межах обласної програми підтримки ВНЗ регіону нашому закладу виділено 220 тис. грн. для створення науково-дослідної лабораторії на кафедрі радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем.

Завдяки творчим досягненням викладачів та студентів кафедри дизайну університет отримав 420 тис. грн. для виставкового центру, створення і оснащення якого завершується в холі корпусу №1.

Черкаський державний технологічний університет у 2017 році провів 16 наукових конференцій, включених до переліку МОН України, зокрема 10 міжнародних, 4 всеукраїнські та 2 інтернет-конференції.

У 2017 році вперше в ЧДТУ був проведений «Науковий марафон», у межах якого були задіяні всі кафедри університету.

Крім цього, на виконання наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади», в університеті щорічно проводиться І етап Всеукраїнської студентської олімпіади. Загальна кількість учасників Олімпіади І-го етапу з року в рік в середньому становить близько 1400 студентів.

До того ж, за результатами проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 13 студентів Черкаського державного технологічного університету посіли призові місця (диплом І ступеня – 1 студент, ІІ ступеня – 5 студентів, диплом ІІІ ступеня – 7 студентів).

Варто зазначити, що студенти університету Кришня Таїса Олександрівна МЕ-143 та Саган Анастасія Вікторівна  БІУ-148 отримують стипендію Президента України.

А стипендії Кабінету міністрів України для молодих вчених отримали 2 доценти  нашого закладу: Бабенко Віра Григорівна і Герасименко Інна Володимирівна.

У Черкаському державному технологічному університеті здійснюється висококваліфікована підготовка наукових кадрів для потреб університету та держави. Сьогодні в ЧДТУ діє аспірантура,  на якій навчається 130 осіб. Підготовка наукових кадрів проводиться за 10 спеціальностями підготовки кандидатів наук  та 9 спеціальностями підготовки доктора філософії (PhD).

Наразі в ЧДТУ працюють дві Спеціалізовані вчені ради з захисту кандидатських дисертацій із технічних наук, а також Спеціалізована вчена рада з захисту докторських дисертацій з економічних наук.

Загалом, упродовж 2017 року було захищено 18 кандидатських та дві докторські дисертації, із яких 12 дисертацій захистили співробітники ЧДТУ.

Викладачі та студенти ЧДТУ здійснюють активну міжнародну діяльність: беруть участь у програмі міжнародної академічної мобільності, навчаються, стажуються та проходять практику за кордоном. Наприклад, у межах проекту Erasmus+ спільно з Шауляйським університетом студент факультету ФІТІС Чичужко Владислав Олегович брав участь у програмі академічної мобільності для студентів у період з лютого до червня 2017 року. До того ж, у межах проекту Еразмус + Staff Mobilityу ЧДТУ проходила стажування декан будівельного факультету Шауляйського університету Лорета Кельпсіне у період з 10 до 14 квітня 2017 року. У ЧДТУ проходили навчання два аспіранти з Польщі: Артур Вікторскі та Марлена Скробіщ. У межах проекту TEMPUS NETCENG  два представники кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій к.т.н., доцент Костянтин Базіло та магістрант Юлія Петрушко проходили навчання в Технічному університеті Берліна. В Ченстохові навчаються студенти факультету економіки та управління - Можарівський Олег Васильович та Старостіна Ірина Володимирівна. У межах реалізації проекту Erasmus + Воднагармонія студенти ЧДТУ пройшли практику за кордоном: три магістри другого року навчання і п’ять магістрів першого року навчання практикувалися в Норвегії, а три магістри і один аспірант були на практиці в Німеччині та Польщі.

У 2017 році підписано 5 договорів, 3 угоди та 1 меморандум про співпрацю між ЧДТУ та партнерами із Польщі, Словацької Республіки, Німеччини, Туреччини та Вірменії, а також 17 договорів з українськими партнерами.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ