У селах Катеринопільщини – сходки громадян

Днями у деяких селах Катеринопільського району пройшли сходки громадян. Влада звітувала про виконання планів соціально-економічного розвитку у поточному році, а люди розповідали про болючі проблеми.

Жителі села Лисича Балка зібрались для обговорення болючих для них питань

Днями в Лисичій Балці пройшла сходка жителів села, яка хоч і не була багатолюдною, але на неї прийшли ті, кому дійсно не байдужа доля села. У зібранні взяли участь керуючий справами районної ради Олена Поліщук, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Шарига, редактор районної газети “Катеринопільський вісник” Валентина Вовкотруб.

Сільський голова Людмила Римар коротко зупинилася на тих завданнях, які були першочерговими для виконкому, депутатів. Людмила Миколаївна проаналізувала виконання плану соціально-економічного розвитку населеного пункту у поточному році. Стосовно перспективи на 2015-й Людмила Миколаївна зазначила, що виконком грандіозних планів не складає. Виходячи з можливостей, у новому році по мірі фінансових можливостей продовжать роботи з ремонту доріг, реконструкції вуличного освітлення, благоустрою села.

Уважно вислухавши доповідь сільського голови, люди нарікали на те, що орендарі їх земель не бажають спілкуватись із пайовиками. Навіть на сходку не прийшли. А Петро Захарченко, ще й депутат, якого лисичобалківці обирали до районної ради.

Саме керівництву ТОВ АФ “Зоря” люди адресували претензії щодо зберігання мінеральних добрив у коморах, які розташовані якраз навпроти навчального закладу.

Також пайовики хочуть, щоб орендарі прислухалися до їх пропозицій і сіяли (хоча б для виплати орендної плати) ячмінь. Адже більшість тримають господарство і це зерно вкрай необхідне.

Одним із головних, доволі болючим і проблемним питанням для жителів села є відсутність медичного працівника. У приміщенні фельдшерського пункту зроблено ремонт, а працювати нема кому. Люди вимушені їхати, навіть за ліками до райцентру. Крім того, люди скаржаться, що з початком розробки буровугільного розрізу, у селі гостро стала проблема води. Її рівень у криницях критично зменшився. Стосовно останнього сільський голова зазначила, що по-перше ТОВ “Енергетично-інвестиційна компанія” зобов’язувалася вирішити проблему водозабезпечення. А по-друге – Лисича Балка стала учасником спільного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду - ІІІ” і якщо люди підтримають, то за кошти міжнародного фонду та громади можна спорудити водогін.

Питання, які піднімали жителі села, взяті на контроль районною владою. Стосовно медичного забезпечення у голови районної ради Олександра Комаренка відбулася розмова із головним лікарем центральної районної лікарні Людмилою Борецькою. Людмила Андріївна пообіцяла, що жителів Лисичої Балки обслуговуватимуть медичні працівники Петраківки та Мокрої Калигірки.

Сходка громадян у селі Шостакове – діалог влади і громади

27.12.2014 за участю голови райдержадміністрації Ольги Ніколенко проведено сходку громадян села Шостакове.

У ході загальних зборів сільський голова Микола Піщаний ознайомив учасників зі звітом про соціально-економічний розвиток села за 2014 рік та перспективами розвитку на 2015 рік.

На території села функціонують такі підприємства: ФГ «Калиушко», підсобне господарство «Бондарка», БУ «Укрбургаз», Шостаківський НВК, сільський будинок культури, бібліотека, поштове відділення. Дохідна частина загального фонду бюджету по сільській раді станом на 23.12.2014 становить 307623 грн., при плані 285896 грн., що становить 105,5 відсотків. Плати за землю за 2014 рік надійшло в сумі 154499 грн. при плані 141598 грн., що становить 109, 1 відсоток. Тож при проведенні аналізу роботи та підведенні підсумків виконання основних показників соціально – економічного розвитку села за 2014 рік можна стверджувати, що протягом нинішнього року проводилася відповідна робота по реалізації районних програм, розвитку сільської інфраструктури, об’єктів соціальної сфери, соціального захисту населення.

Голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко ознайомила присутніх з результатами виконання районних довгострокових програм та кроках районної влади у напрямку підвищення соціальних стандартів на селі, проінформувала жителів Шостакового про проведення реформ в Україні, ініційованих Президентом України Петром Порошенком, Урядом України, направлених на відновлення економічного зростання й модернізації економіки країни, формування професійної й ефективної системи місцевого самоврядування, підвищення добробуту українських громадян. Також керівник району навела дані щодо соціально-економічного розвитку району за рік, що минає, висловила вдячність сільській громаді за активну участь у зборі гуманітарної допомоги для учасників АТО. Варто зауважити, що сходка проходила у формі круглого столу, тож громадяни мали нагоду отримати відповіді на всі питання, що їх цікавили. Це, зокрема, стосується ремонтів сільських доріг, проведення експертизи стану моста через річку Гнилий Тікич, реконструкції очисних споруд. Отримуючи відповіді, люди висловлювали і власне бачення вирішення питань. «Ми не вміємо просити, а звикли працювати і дякувати тим, хто цінує людську працю,» - говорили селяни. Тож Ольга Ніколенко подякувала за вміння знаходити спільну мову та розуміння.

- Сьогодні перед державними органами стоїть завдання забезпечення стабільності та покращення якості життя жителів району. Розвиток тваринницької галузі, підприємництва, ефективне використання земель, легалізація робочих місць, що діють на території сільської ради – ось ті резерви, які мають забезпечувати надійний соціальний захист селян. Здійснити ці завдання ми зможемо тільки у тісній співпраці влади і громадян. Тож закликаю вас проявляти активність і небайдужість. – наголосила керівник району, звертаючись до шостаків чан.

За результатами сходки громадян головою районної державної адміністрації Ольгою Ніколенко дано доручення відповідним структурам вжити заходи щодо вирішення питань, що турбують населення.

Сходка жителів села Розсохуватки

26.12.2014 за ініціативи голови райдержадміністрації Ольги Ніколенко щодо проведення сходок у населених пунктах району та в рамках підведення підсумків соціально-економічного розвитку територіальних громад за 2014 рік було проведено сходку громадян у селі Розсохуватка. У сходці взяв участь та надав відповіді на запитання громадян начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Коваленко.

Зі звітом про соціально – економічний розвиток села виступив сільський голова села Розсохуватка Сергій Москаленко. Жителі села обговорили звіт сільського голови, питання орендної плати за земельні паї, ремонту сільських доріг, автобусного сполучення, вуличного освітлення. Також було заслухано та схвалено проект програми соціально – економічного розвитку села на 2015 рік. А начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Коваленко вручив почесну медаль жительці села Надії Недзельській, якій згідно Указу Президента України Петра Порошенка присвоєно почесне звання матері – героїні.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ